ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Рейтинг найкращих озер не обійшов і Закарпатську область (ФОТО)

    25 квітня 2024 четвер
    84 переглядів
    Озеро Синевір

    Літній відпочинок — це не тільки поїздка на море.

    Прекрасно провести відпустку або вихідні можна на березі озера. У багатьох випадках це набагато ближче і доступніше. Тим більше, що озер в Україні дуже багато і кожне з них по-своєму дивне.

    Пропонуємо вам підбірку найкращих з них.


    світязь

    оз. Світязь

    Озеро Світязь — найглибше Волинська обл., с. Світязь — с. Гаївка.

    Координати: 51.500145, 23.844934

    Шацькі озера — це найбільша група озер в Україні (більше 30 озер).

    Найбільш відомі з них — оз.Світязь та оз.Пісоче. Перше вважається найглибшим і великим курортним озером країни, вода в ньому проглядається на 6 метрів. Глибина озера досягає 60м. Пісочне поменше Світязя, але не менш мальовниче і приваблює сосновим лісом навколо берега.

    Корисно знати: Місцеві жителі для відпочинку віддають перевагу озеру Пісочне, тому там менше туристів, а вода ще прозоріше, ніж на Світязі. На озерах є безліч баз відпочинку.


    синевір

    оз. Синевир

    Озеро Синевир — мальовниче Закарпатська обл., с. Синевирська Поляна.

    Координати: 48.617099, 23.683975

    Синевир — це найбільше озеро Карпат. Знаходиться воно на висоті 989 м, а його площа становить 4-5 га. Максимальна глибина озера 24м. Синевир по праву вважається найкрасивішим озером України.

    Для туриста: Вода в озері дуже холодна, навіть влітку вона не тепліше 11 градусів. Купатися в озері не дозволяється. У воді водиться багато форелі і раків. Рибу виловлювати заборонено. Тут дуже багато туристів у весняно-літній період.


    біле

    Біле озеро

    Біле озеро — лісове Рівненська обл., с.Рудка.

    Координати: 51.485192, 25.755729

    Біле озеро добре підійде як для сімейного відпочинку, так і для туристів. Тут є база відпочинку, там можна орендувати будиночок або поставити намет за 20грн на добу. Вода славитися своїми пом’якшуючими шкіру властивостями, тому що містить багато гліцерину. Через це тут і вирішили побудувати оздоровчий санаторій.

    Для туриста: Берег озера пісочний, а навколо тільки сосновий ліс. На озері є парочка пірсів, з яких можна пострибати у воду або порибалити.


    озеро

    Блакитне озеро

    Блакитне озеро — блакитне Чернігівська обл., с.Олешня.

    Координати: 51.965412, 31.167958

    Блакитні озера на Чернігівщині — це затопленні кар’єри з вироблення кварцового піску. Вода в озерах дійсно блакитного кольору і нагадує колір моря. А все це через залишки кварцового піску на дні. Озеро знаходиться в сосновому лісі, більшу частину берега водойми займають зручні піщані пляжі.

    Для туриста: У літній сезон тут дуже багато охочих відпочити з України, Білорусії та Росії. Зв’язок іноді перемикається на білоруський роумінг. Поставити намет на території озера обійдеться в 50грн добу, краще приїхати серед тижня, щоб зайняти хороше місце.


    шелехівське

    Шелехівське озеро

    Шелехівське озеро — найдавніше Сумська обл., с.Межиріч.

    Координати: 50.716460, 34.501526

    Шелехівськеа озеро — це гідрологічний пам’ятник природи. Воно утворилося ще під час льодовикового періоду і таке давнє, як озера Байкал, Ладозьке і Вікторія. Водойма утворився за рахунок зсуву плит, які загородили прохід талим водам льодовика. Так і з’явилася чаша площею в 7 га, вода в якій завжди прохолодна і чиста.

    Для туриста: Озеро знаходиться в дуже важкодоступному районі. Добиратися краще на повноприводному транспорті. Можна також доїхати до села Межиріччя і домовитись з місцевими про трансфер в 5км на тракторі. Озеро оточує густий ліс, тому тут легко зустріти кабанів, бобрів, гадюк.



    ялпуг

    оз. Ялпуг

    Озеро Ялпуг — найбільше Одеська обл., м.Болград.

    Координати: 45.484479, 28.620441

    Ялпуг — це найбільше прісноводне озеро України. Середня глибина озера 2м, довжина 39км. В озері водиться близько 41 вид риб.

    Цікаво: Озеро має свої підземні джерела, вони починаються ще в Молдові. Дуже гарний берег озера знаходиться біля с. Нова Некрасівка.



    сиваш

    оз. Сиваш

    Озеро Сиваш — саме мертве Херсонська обл., с.Григорівка.

    Координати: 46.241301, 33.735189

    Сиваш — це затока Азовського моря, вода сюди надходить тільки через одну вузьку протоку, яка влітку часто пересихає. Вода в озері дуже солона і має рожевий колір. Вчені підтвердили, що велика кількість мінералів у воді Сиваша роблять її лікувальною. Вона покращує роботу суглобів і зміцнює організм в цілому.

    Цікаво: Біля селища Григорівка є незвичайна лікарня «Яма». У 60-х роках в районі селища впав радянський вантажний літак, а котлован після аварії наповнився солоною водою рудого кольору. Вода тут має особливо лікувальні властивості.



    озеро6

    оз. Бребенескул

    Озеро Бребенескул — найвисокогірніше Закарпатська обл., Рахівський район.

    Координати: 48.102264, 24.561370

    Бребенескул — це найвисокогірніше озеро українських Карпат. Воно має льодовикове походження і розташоване на висоті 1801м над рівнем моря. Озеро є туристичним об’єктом, оскільки знаходиться на найпопулярнішому маршруті Чорногірського хребта.

    Цікаво: Бребенескул вважається найтеплішим серед усіх озер Чорногірського хребта. Температура води досягає 15 градусів.



    бук

    Озеро на Буковелі

    Озеро на Буковелі — саме штучне Івано-Франківська обл., с.Поляниця.

    Координати: 48.366450, 24.403727

    Озеро на курорті Буковель — це найбільше штучне озеро в Україні. Це нова визначна пам’ятка Карпат та Івано-Франківської області в 2015р. На його спорудження витратилася кілька років. Глибина озера досягає 8м, а вода в ньому кристально чиста.

    Для туриста: Є повноцінний пляж, облаштований шезлонгами. Велика глибина озера дозволять зайнятися катанням на вейк, водних лижах і навіть дайвінгом. Взимку озеро використовується як джерело води для одержання штучного снігу.



    косино

    Термальне озеро в Косино

    Термальне озеро в Косино — найгарячіше Закарпатська обл., с.Косонь.

    Координати: 48.259630, 22.492054

    Озером його і не назвеш — це великий басейн, в який з глибини 1190м. надходить вода температурою + 41º. Вода містить велику кількість заліза, тому має жовтуватий колір і солона на смак. Всього тут три гярачі басейни і два холодних. Найпопулярніший з них — «Золотий кран здоров’я».

    Для туриста: Добре розвинена інфраструктура і відмінний сервіс. Без перебільшень курорт можна вважати європейським.

    Закарпаття може похвастатись і іншими неймовірними місцями, як, наприклад, водоспад та озеро Герешаска на Дргобраті.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору