ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Цигарки без акцизу — щастя для контрабандистів! (ВІДЕО)

    28 березня 2024 четвер
    22 переглядів
    Допомагають контрабанді на кордонах "свої" з СБУ та Держприкордонслужби

    Дешевий нелегальний тютюн скуповують перш за все, щоб везти його до країн Євросоюзу.



    Допомагають цим схемам "свої" — чиновники з СБУ та Держприкордонслужби, повідомляє телеканал новин 24.


    Цигарки без акцизу


    17 липня в селі Макарьово Мукачівського району правоохоронці виявили найбільшу цього року партію нелегального тютюну.


    Цигарками "Мінськ", "JIN LING" та "Комплімент" без акцизних марок були вщерть забиті три вантажні автопричепи. Партію оцінюють щонайменше у півтора мільйона євро. На пачках замість акцизу наклеєні марки "дюті-фрі". За однією з версій, вилучена партія була призначена для розповсюдження у зонах безмитної торгівлі.


    Міністерство внутрішніх справ у Закарпатській області відкрило кримінальне провадження за статтею "незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.


    Чим завинила "Львівська тютюнова фабрика"


    Фахівці визначили, що цигарки були виготовлені на "Львівській тютюновій фабриці". Очільник Закарпаття Геннадій Москаль назвав "Львівську фабрику" основним постачальником цигарок для контрабанди.


    "Проводяться обшуки на нелегальних оптових складах, де скуповувалися партії сигарет для подальшої контрабанди. Результати обшуків узагальнюються й будуть повідомлені додатково, однак уже можна сказати, що основним постачальником сигарет, які потім нелегально переправлялися за кордон, була "Львівська тютюнова фабрика", — зазначив Москаль.


    Зараз фабрика закрита, у працівників "відпускний період", повідомляє "ЛТФ". Однак попри режим "відпусток", ЗМІ отримали офіційне повідомлення від фабрики. У ньому компанія заперечила свою причетність до контрабанди цигарок та похизувалася прикладами боротьби із виробниками контрафактної продукції.


    До прикладу, моніторинг тютюнового ринку дозволив викрити та припинити діяльність підпільної фабрики з виготовлення тютюнових виробів на території Сумської області. Свій товар вона маскувала під львівську марку. Разом з тим, масове виготовлення фальсифікованих тютюнових виробів із використанням марок сигарет та логотипів нашого підприємства має місце і за межами України.


    Фальсифікують наші цигарки через високу якість та любов споживачів, — кажуть у "Львівській тютюновій фабриці".


    "Кришувальники" Західної України


    В елітному будинку на вулиці Олександра Олеся, 25, за інформацією наших джерел, мешкає один із фактичних власників "Львівської тютюнової фабрики". Цікавим є той факт, що живе він в одному під'їзді із підполковником прикордонної служби Анатолієм Максимчуком та головним борцем із корупцією на Закарпатті Іваном Рудницьким.


    За неофіційною інформацією, Анатолій Максимчук та Іван Рудницький посідають одну з головних ланок у схемі "кришування" контрабанди із Західної України до Євросоюзу.


    Підполковник Анатолій Максимчук очолював відділ прикордонної служби "Рава-Руська" та був правицею Артура Горбенка, керівника Західного регіонального управління Держприкордонслужби. За інформацією наших джерел, саме Анатолій Максимчук придумав та запустив схему контрабанди бурштину.


    Судячи з усього, Максимчук та Рудницький гроші мають, і до того ж чималі. Адже не кожен посадовець живе у будинку, вартість квартир у якому стартує від 100 тисяч доларів. Крім того, пан Максимчук їздить на новенькому Volkswagen Touareg вартістю більше 70 тисяч доларів, а пан Рудницький на BMW X-5, який коштує більше 100 тисяч доларів.


    Хто хотів підставити Наливайченка


    Про причетності посадовців з СБУ до контрабандних "схем" ще 29 травня цього року говорила Тетяна Чорновол.


    "Всі ці "схемщики" не могли би працювати, якби в них не було потужного "даху". У даному випадку я знову ж таки назву прізвища, щоб не було дискредитації керівника СБУ Наливайченка. Тому що, насправді, створена ситуація та "контратака" є для того, щоб повалити його з посади керівника СБУ. Бо в нього є такий заступник Артюхов, який якраз і займається кришуванням контрабандного бізнесу, який якраз і претендує на посаду керівника служби СБУ", — зазначила народний депутат Тетяна Чорновол.


    Тодішній очільник СБУ Валентин Наливайченко звільнив Юрія Артюхова з посади першого заступника та керівника відділу боротьби із корупцією. Та попри це, Артюхову вдалося поновитися на посаді через суд.


    Але Юрій Артюхов недовго радів перемозі "правосуддя". 19 червня Президент Петро Порошенко підписав указ про його звільнення. Іван Рудницький і далі працює в СБУ, але на іншій посаді. Анатолія Максимчука близько року тому звільнено у запас. Проте, справа контрабандистів живе.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору