ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський абонент МТС судитиметься зі своїм мобільним оператором

    25 квітня 2024 четвер
    75 переглядів
    З рахунків на мобільних телефонах загадково зникають гроші.

    Не раз і не двічі доводилося чути від закарпатців, що з їх рахунків на мобільних телефонах загадково зникають гроші.

    За словами краян, навіть дзвінки на операторів не завжди приносили їм бажаний результат. У липня цього року такий випадок трапився із жителем Ужгорода Володимиром.
    – Я користуюся послугами мобільного оператора МТС. – розповідає виданню «Карпатського об’єктиву» Володимир. – Я повертався з Києва, і телефонував на номери МТС та Київстар. Займаюся доставками товару по Україні. Знаходжуся на контрактному номері МТС. Повернувшись додому спробував ще раз зателефонувати, але телефон чомусь був заблокований. На моєму рахунку показувало мінус понад 400 (!) гривень. У мене за контрактом була заборгованість 8 гривень, але понад чотириста, даруйте… Навіть не давало змоги подзвонити оператору, щоби довідатися в чому проблема. Довелося телефонувати до оператора з «трубки» мого приятеля. З того кінця проводу оператор спочатку сказав, що я міг знаходитися в роумінгу. Почувши, що я повертався з Києва, згодом він сказав, що я зробив дзвінок на трьохзначний номер, тому і стягнуло таку суму. Хоча, по правді, мене це здивувало, оскільки я нікуди не дзвонив на трьохзначні номери і це я добре пам’ятаю. Тим більше, що і записній книжці телефона там трьохзначного номера не було зафіксовано. Я телефонував дорогою лише на Київстар, але там бере 50 копійок за хвилину. До того ж я дзвонив зовсім недовго. Оператор пообіцяв, що будуть розбиратися. Сходив в Ужгороді в сервісний центр МТС, однак під час розмови мені сказали, що трьохзначний номер… я міг витерти. Згодом мені назвали й номер, на який я нібито подзвонив – 582, де, виявляється я… 15 хвилин слухав про дні народження. Мої заперечення, що я не міг аж ніяк на нього телефонувати до уваги не брали. Так тягнулося до суботи. Згодом, на мій телефон надійшла смс-ка такого змісту: «Ваш запит №…. розглянутий, але він знаходиться поза зоною впливу компанії МТС і не може бути виконаний силами компанії МТС.» Про цей випадок з звернувся до правоохоронців. Крім того, беру адвоката й буду судитися з компанією МТС.
    Прес-секретар “МТС Україна” Вікторія Павловська прокоментувала нашому виданню цей випадок: «Тарифікація дзвінків абонентів здійснюється за допомогою спеціального сертифікованого обладнання. Кожну подію – чи то дзвінок, чи інтернет-сесія – можна перевірити, що і відбувається, коли оператор розглядає звернення абонентів. За результатами перевірки, проведеної згідно звернення абонента, підтверджено факт здійснення дзвінка на короткий номер.Також ми звернулись до компанії контент-провайдера, яка надає розважально-інформаційні послуги за цим коротким номером і так само отримали підтвердження надання послуг абонентові на цьому номері. Випадки, коли абонент отримує неочікуваний рахунок, як це сталось з паном Володимиром, можна було б пояснити випадковим набором – коли телефон незаблокований і випадкове натискання клавіш призводить до дзвінка. Оператор здійснює з’єднання та надає послугу, отже відбувається тарифікація. Перед наданням послуги протягом 12 секунд звучить попередження про те, що послуга платна та озвучується вартість послуги. В багатьох випадках це допомагає абонентам зберегти кошти, адже ще один поширений випадок – коли телефон потрапляє до рук дітей, які набирають перші ліпші цифри на клавіатурі. Для того, щоб уникнути подібних ситуацій, достатньо блокувати телефон – це можна зробити на будь-якому апараті.».
    Іван ЛАДЖУН

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору