ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Більшість ужгородців намагаються привести здоров’я до ладу

    28 березня 2024 четвер
    75 переглядів
    Машини стали заміною ходьбі, комп’ютер – спілкуванню, а телевізор -книзі

    Людина – це унікальна жива істота, яка має свої звички, переживання, уподобання. Вона сама обирає свою життєву дорогу, все полягає в тому, що у неї є вибір. Це саме те, що робить нас особистостями. Але ЩО ми обираємо, це вже справа зовсім інша.

    Суспільство з кожним днем дедалі більше розвивається, створюються новомодні технології, які начебто мали зробити життя кращим, але з іншого боку, вони забирають наше здоров’я, яке між іншим не купиш, як оту техніку, в першому-ліпшому магазині. Здоров’я не знайдеш на полицях супермаркета , не замовиш по Інтернету, воно або є, або його ж просто нема.

    Машини стали заміною ходьбі, комп’ютер – спілкуванню, а телевізор -книзі. Внаслідок, люди страждають ожирінням та погіршенням зору, не кажучи вже про психологічний стан. Це низка причин, які сприяють погіршенню організму.

    Як відомо, запорукою щастя та успіху є правильний спосіб життя. Тобто правильне харчування, гігієна та спорт. У холодильнику має переважати здорова їжа, а не напівфабрикати чи улюблені всіма картопляні чіпси та «Coca-cola».

    Та це ще не весь перелік тих «спокус» ( не для кожного звичайно), з якими необхідно боротися. Мова йде про споживання алкоголю, наркотиків та нікотинової залежності. Україна посідає одне з лідируючих місць у рейтингу країн, де споживання алкоголю є дуже високим. Цигаркова справа також залишає чекати тільки кращого. Що ж до наркотиків, то тут кількість хворих менша, але споживачів білої отрути збільшується, особливо серед молоді.

    Опитування, яке було проведено серед мешканців дало змогу зрозуміти, що більшість ужгородців намагаються привести здоров’я до ладу, споживають натуральну їжу та займаються спортом. Та знаходилися люди, які переконували, що на правильний спосіб життя у них просто немає часу. «Робота займає значну частину дня, на спорт сил уже не вистачає», - запевняє пан Володимир.

    На питання про вживання алкоголю відповіді відчутно різнилися. Декотрі не проти пропустити чарчину, інші ж, навпаки, стверджували, що міцні напої це зло. Пан Василь стверджує: «Алкоголь вживати не рекомендую, адже він руйнує не тільки здоров’я, а й родину». Що ж до куріння, то кожний четвертий опитаний зловживає тютюном: чи то сім років, чи то й усі тридцять. Спроби кинути курити в більшості ужгородців були невдалими, але вдалося натрапити на чоловіка, що зловживав цигарками понад сім років, але все ж таки пересилив себе, та вже як два роки про тютюн навіть не згадує. Ужгородець каже: «Якщо ти прагнеш кинути курити понад усе, то тебе ніщо не зупинить».

    Тож, яку стежку життя собі обрати, нехай кожен вирішує сам. Але не будемо забувати, що здоровий спосіб життя ще нікому не приніс лиха, а от погані звички забрали не одне життя.

    Анжела МАКОГІН

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору