ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді триває підготовка котелень закладів освіти до опалювального сезону

    29 березня 2024 п'ятниця
    63 переглядів
    На сьогодні школи та садочки забезпечені дровами на 40 %

    Загалом, для підготовки загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів області до нового навчального року з обласного бюджету районам та містам виділено субвенцію у сумі 79,6 млн гривень, повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

    За ці кошти провели капітальні ремонти та будівництво міні-котелень на твердому паливі. Також замінили вікна і двері у 67 дошкільних та 153 загальноосвітніх навчальних закладах.

    Триває підготовка котелень закладів освіти до опалювального сезону і забезпечення твердим паливом – вугіллям та дровами. На сьогодні школи та садочки забезпечені дровами на 40 відсотків від загальної потреби, вугіллям на 28 відсотків.

    «У більшості районів завершуються процедури щодо закупівлі твердого палива, поставка якого розпочнеться з 10 вересня п.р. На початок опалювального періоду запаси твердого палива складатимуть не менше 40 відсотків від загальної потреби», - запевнила Ганна Сопкова.

    Серед новацій, які чекають учнів та вчителів середніх шкіл у новому навчальному році посадовець назвала розширення повноважень місцевих органів управління освітою. Зокрема, за її словами, учитель має право вибирати програму за якою бажає викладати, підручник та складати планування. Для вивчення іноземних мов збільшено кількість годин у 5-9 класах. Змінено і підходи до проведення у 9 класі ДПА: завдання для проведення атестації укладаються вчителями відповідного фаху, погоджуються педрадою та затверджуються керівником навчального закладу. Зміни чекають і на процес проведення ЗНО: «У 2016 році міністерство освіти планує провести обов’язкове зовнішнє незалежне оцінювання із української та іноземної мови, а також за вибором з математики або історії України для всіх випускників шкіл та для студентів вишів 1-2 рівнів акредитації. Наразі чекаємо на наказ міністерства щодо введення в дію цього рішення міносвіти», – повідомила заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ганна Сопкова.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору