ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В УжНУ підписали Меморандум про співпрацю з Пардубіцьким університетом Чеської Республіки

    19 квітня 2024 п'ятниця
    43 переглядів
    В УжНУ студенти опановують нову спеціальність «Чеська мова і література»

    На філологічному факультеті УжНУ за сприяння державних структур та партнерських регіонів Чеської республіки уже другий рік поспіль студенти опановують нову спеціальність «Чеська мова і література». Сам же університет активно співпрацює з рядом університетів Чехії.

    Вчора до цієї співпраці долучився університет міста Пардубіце. На його 7 факультетах навчається більше 10 тисяч студентів. Вчора делегація Закарпатської області, яка нині перебуває з візитом в Пардубіцькому краї Чеської Респубілки, відвідала цей вищий навчальний заклад. В її складі і проектор УжНУ з науково-педагогічної діяльності Мирослава Лендєл, — повідомляє прес-служба облради.

    У рамках цього візиту ректор університету Пардубіце Мирослав Людвіг разом з проректором Ужгородського національного університету Мирославою Лендьел підписав Меморандум про співпрацю між двома вишами.
    “Пошук нових партнерів за межами Європейського Союзу, є одним з довгострокових пріоритетів нашого університету”, – сказав Мирослав Людвіг при підписанні. Представник УжНу зазначила, що можливість поглиблення взаємного співробітництва та взаємодії базується на теплих відносинах між двома регіонами, а також запросила гетьмана краю Мартіна Нетоліцкого взяти участь у святкуванні 70-річчя заснування університету та виступити з лекціями перед студентами.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору