ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Хусті відбувся вечір ромської творчості «Свобода» (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    70 переглядів
    Свято проходило у одній із церков міста над Тисою

    У суботу, 12 вересня, в Хусті пройшов вечір ромської творчості «Свобода». Перед присутніми на неординарному заході виступили музичні колективи з Ужгорода, Мукачева та Хуста.

    Свято проходило у одній із церков міста над Тисою під такою ж важливою для волелюбного народу назвою «Свобода». Гурти з трьох закарпатських міст дарували учасникам дійства незабутню теплу атмосферу, відчуття драйву та справжньої насолоди.
    Співали роми на багатьох мовах – як рідною, так і українською, російською, угорською, чеською та словацькою, що стало, між іншим, красномовним підтвердженням того, що в нашій області можуть мирно співіснувати різні національні меншини. - Було дуже цікаво, весело. Отримала масу позитивних вражень, у залі лунали чудові пісні.
    Гучними оплесками кожен з глядачів намагався підтримати виступаючих, – зазначила для редакції новин «Карпатського об’єктива» присутня на музичному дійстві Каріна Макша.
    - Самобутню культуру народу, який живе пліч-о-пліч із нами, потрібно демонструвати широкому загалу і, гадаю, перший такий концерт не стане останнім, адже роми – справді дуже музична, надзвичайно талановита нація, яка має що показати іншим, їхні співучі голоси і вміння грати на різних інструментах просто зачаровують,- підкреслив один з організаторів концерту, старший пастор Віталій Маринець.
    - Роми вміють не тільки красти, як про них дехто думає, але й молитися, співати, працювати, співчувати іншим. Вважаю, що якщо частіше проводити подібні культурно-просвітницькі заходи, у суспільства стане менше негативних стереотипів про нащадків одного з індійських племен,- підкреслив хустський музикант Борис Олос.
    Слід зазначити, що в Україні за неофіційними підрахунками проживає від 200 до 400 тисяч представників ромської народності, при чому найбільша кількість ромів мешкає саме в Закарпатті.
    Марина АЛДОН


    098




    876




    765

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору