ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Громадянин України намагався перевезти до Європи більше 35 кубометрів пиломатеріалів

    29 березня 2024 п'ятниця
    67 переглядів
    Закарпатська митниця повідомляє...

    До речі - "хвойних, обрізних".

    Днями на митний пост «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС заїхав вантажний автомобіль «MAN» з напівпричепом «SCHWARZMULLER». Керував вантажівкою громадянин України, який працює водієм в одному із закарпатських товариств Тячівського району.
    В митному режимі «експорт» переміщувались «пиломатеріали хвойні, обрізні», загальним об’ємом 30,79 м. куб., вагою брутто 18 500 кг, загальною вартістю 91 340 грн. Така інформація містилась в документах, які водій подав до митного контролю. Відправило пиломатеріали словацькому підприємству приватне підприємство із Рахівського району.
    Вантажний автомобіль надійшов без митних забезпечень. Під час проведення митного контролю та митного огляду вантажу, із залученням експерта-оцінювача, виявлено невідповідність заявленого вантажу фактично наявному. Встановлено, що реально переміщується в транспортному засобі 35,257 м. куб. пиломатеріалів, що на 4,467 м. куб. більше ніж заявлено в товаросупровідних документах.
    – Невідповідність наявного товару заявленому в товаросупровідних документах сталася за моєї необачності, оскільки я не був присутнім під час завантаження та фактично не перевірив вантаж, який був завантажений у транспортний засіб, – пояснив директор приватного підприємства.
    Однак, він подав митному органу, як підставу до митного оформлення в режимі «експорт» товару «пиломатеріали з ялини, обрізні, нестругані, нешліфовані» товаросупровідні документи, що містять неправдиві відомості щодо геометричних розмірів пиломатеріалу, їх загальної кількості(об’єму) та вартості.
    Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.
    Наразі складено протокол про порушення митних правил, на підставі статті 511 Митного кодексу України вилучено товари – безпосередні предмети порушення митних правил, вартістю 104 594 грн.
    Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору