ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Губернатор направив правоохоронцям список скупщиків голосів ще одного району Закарпаття

    28 березня 2024 четвер
    51 переглядів
    МВС, СБУ та прокуратура Закарпаття отримали роботу від Москаля.

    Голова Закарпатської ОДА направив керівникам обласних управлінь МВС, СБУ та прокурору області офіційну заяву з вимогою не допустити на майбутніх місцевих виборах масової скупки голосів.

    “На мою адресу й далі надходять звернення громадян про те, що в області під час майбутньої виборчої кампанії готується масова скупка голосів, -- йдеться в заяві. -- Виборцям роздаватимуть гроші (від 500 гривень і більше) з тим, щоб вони голосували за кандидатів від партії “Єдиний центр”. Направляю вам список осіб, мешканців Великоберезнянського району, котрі, за повідомленням авторів звернення, займалися підкупом виборців на минулих виборах і будуть займатися цим під час теперішньої кампанії.

    За їхні дії передбачена кримінальна відповідальність за ст. 160 Кримінального кодексу України.

    Прошу вважати мій лист повідомленням про вчинення кримінального правопорушення, внести його до Єдиного реєстру досудових розслідувань і відкрити кримінальне провадження, в ході якого провести комплекс гласних і негласних слідчих дій, ретельно перевірити надані факти і у випадку їх підтвердження притягнути винних до кримінальної відповідальності.

    Списки мешканців інших районів Закарпаття, котрі займаються підкупом виборців, будуть надані в майбутньому. Вимагаю від усіх силових структур забезпечити проведення виборів у строгій відповідності до законодавства, а не “по-закарпатськи” -- з масовою скупкою голосів.

    Нагадаємо, що минулого тижня голова ОДА направив силовикам аналогічне звернення зі списком скупщиків голосів із Виноградівського району.

    Довідка:

    Стаття 160 Кримінального кодексу України. Підкуп виборця, учасника референдуму

    1. Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання виборцем, учасником референдуму для себе чи третьої особи неправомірної вигоди за вчинення чи невчинення будь-яких дій, пов’язаних з безпосередньою реалізацією ним свого виборчого права або права голосу (відмова від участі в голосуванні, голосування на виборчій дільниці (дільниці референдуму) більше одного разу, голосування за окремого кандидата на виборах або відмова від такого голосування, передання виборчого бюлетеня (бюлетеня для голосування на референдумі) іншій особі), незалежно від фактичного волевиявлення особи та результатів голосування -

    караються штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк.

    2. Пропозиція, обіцянка або надання виборцю чи учаснику референдуму неправомірної вигоди за вчинення або невчинення будь-яких дій, пов’язаних з безпосередньою реалізацією ним свого виборчого права чи права на участь у референдумі (відмова від участі в голосуванні, голосування на виборчій дільниці (дільниці референдуму) більше одного разу, голосування за окремого кандидата на виборах, кандидатів від політичної партії, місцевої організації політичної партії або відмова від такого голосування, передача виборчого бюлетеня іншій особі), -

    караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

    3. Здійснення передвиборної агітації (агітації референдуму) шляхом надання підприємствам, установам, організаціям неправомірної вигоди або надання безоплатно товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення найменування, символіки, прапора політичної партії, вартість яких не перевищує розміру, встановленого законодавством), робіт, послуг -

    карається обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

    4. Дії, передбачені частиною другою або третьою цієї статті, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб або членом виборчої комісії чи комісії з референдуму, членом ініціативної групи референдуму, кандидатом або його довіреною особою на виборах, представником політичної партії чи місцевої організації політичної партії у виборчій комісії чи комісії з референдуму, уповноваженою особою політичної партії чи місцевої організації політичної партії, офіційним спостерігачем на виборах або референдумі, -

    караються позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

    Примітка. У цій статті під неправомірною вигодою слід розуміти кошти чи інше майно, переваги, пільги, послуги або нематеріальні активи, вартість яких перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати, які пропонують, обіцяють, надають чи одержують без законних на те підстав.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі