ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Арсеній Яценюк пригрозив нардепам дефолтом!

    24 квітня 2024 середа
    39 переглядів
    Яценюк погрожує Верховній Раді.

    Якщо не проголосують за урядовий пакет.

    Народні депутати розпочали розгляд пакету урядових законопроектів щодо реструктуризації боргу України та підвищення соціальних стандартів.

    Участь у роботі парламенту бере глава уряду Арсеній Яценюк, міністр фінансів Наталія Яресько, а також майже весь склад Кабінету міністрів.
    Виступаючи з трибуни ВР, Яценюк закликав народних обранців проводити розгляд зазначених законопроектів за повною, а не скороченою процедурою, аби, за його словами, обговорити всі можливі питання.

    При цьому він нагадав, що урядовий пакет проектів законів передбачає реструктуризацію і списання державного та гарантованого державою боргу.

    "Мова йде про те, що після проведення тривалих переговорів протягом практично півроку нам все-таки вдалося отримати згоду кредиторів на 20% списання боргів України перед приватними кредиторами", - підкреслив Яценюк, якого цитує Укрінформ.

    Він зауважив, що досягнуті умови передбачають списання "вже сьогодні" $3,7 млрд та дозволять списати проценти, які б Україна повинна була сплатити до 2040 року в розмірі $5,3 млрд.

    Крім того, Прем’єр нагадав, що вдалося домовитися відтермінувати виплату тіла боргу в розмірі $11 млрд ще на 4 роки.

    Водночас глава уряду додав, що відповідні домовленості схвалені всіма країнами "Великої сімки" та міжнародними партнерами, крім Росії, та зазначив, що "або ці умови, або інших умов Російська Федерація не отримає".

    "Мова йде про майбутнє країни, мова йде про одну з найвизначніших, найсерйозніших фінансових угод за всю історію країни. Голосування за цей пакет - це голосування за економічне зростання України, за надходження іноземних інвестицій, за створення нових робочих місць і за збільшення заробітних плат, пенсій і соціальних стандартів... Неголосування за цей пакет означатиме фактичне оголошення дефолту", - звернувся Прем'єр парламенту.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору