ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

ГО "ШАХТА" вирішила направити запит щодо ремонту вулиць і доріг

    23 квітня 2024 вівторок
    85 переглядів
    ГО "Рада самоврядування мікрорайону ШАХТА"

    Ужгородському міському голові
    п. Погорєлов В. В.

    Від 21.09.2015 № 1/09-15

    ГО «Шахта», що діє на підставі Статуту, згідно Закону України «Про громадські об'єднання», 18 вересня 2015 року провела обстеження вулиць та внутрішньо квартальних проїздів, які розташовані на території мікрорайону «ШАХТА» тобто вул. Котляревського, вул. Нахімова, вул. Руданського, вул. Федьковича, вул. Шахтарів, вул. Бродлаковича, вул. Дарвіна, вул. Венеліна Гуци, вул. Благоєва вул. Дунаєвського, вул. Оноківська на відповідність вимогам ДСТУ 3587–97 безпеки дорожнього руху "Автомобільні дороги, вулиці та залізничні переїзди", згідно ДСТУ 3587–97 – вулиці і дороги місцевого значення (житлові, промислово-складські, проїзди) – належать до групи В.
    На вимогу ДСТУ 3587–97:
    3.1 Покриття проїзної частини
    3.1.1 Покриття проїзної частини не повинно мати осідань, вибоїн, напливів чи інших деформацій, що утруднюють рух транспортних засобів.
    Гранично допустимі пошкодження площі покриття, а також терміни ліквідації з моменту їх виявлення повинні відповідати наведеним у таблиці 1.
    Примітка. Стан покриття проїзної частини та інших елементів дороги повинні перевірятися організаціями, які їх експлуатують, – щодекадно.
    Таблиця 1
    Категорія та група вулиць і доріг Пошкодження (наявність ям) на 100 000 м2 покриття, м2, не більше ніж Термін ліквідації пошкоджень, діб, не більше ніж
    категорія група
    І А 0,3 (1,5) 1 (5)
    II Б 0,5 (3,0) 1 (5)
    III В 1,0 (5,0) 3 (7)
    IV-V Проїзди 3,0 (7,0) 5 (10)
    Примітка 1. У дужках наведено значення пошкоджень і терміни їх ліквідації для весняного та осіннього періодів.
    Примітка 2. Вимоги до експлуатаційного стану проїзної частини вулиць і доріг поширюються на з'їзди з них в межах радіусу заокруглення.

    3.1.2 Гранична глибина окремих осідань, вибоїн не повинна перевищувати 4 см для доріг І – III категорій і груп А, Б вулиць і доріг населених пунктів; 6 см – для решти категорій і груп.
    Гранична висота напливів не повинна перевищувати 2 см для доріг І – III категорій і груп А, Б і В вулиць і доріг населених пунктів; 4 см – для решти категорій і груп.
    У разі перевищення зазначених розмірів окремих осідань, ям, вибоїн, напливів терміни їх ліквідації не повинні перевищувати зазначені в таблиці 1.

    За результатами обстеження вулиць та проїздів встановлено, що вулиці вул. Котляревського, вул. Нахімова, вул. Руданського, вул. Федьковича, вул. Шахтарів, вул. Бродлаковича, вул. Дарвіна, вул. Венеліна Гуци, вул. Благоєва вул. Дунаєвського, вул. Оноківська не відповідають жодним вимогам ДСТУ 3587–97 та «Правилам дорожнього руху».На підставі Закону України «Про автомобільні дороги» № 2862-IV від 08.09.2005 розділ ІІІ, стаття 19 Основними обов'язками органів місцевого самоврядування у частині управління функціонуванням і розвитком вулиць і доріг міст та інших населених пунктів є забезпечення безперервних, безпечних, економічних та зручних умов руху транспортних засобів і пішоходів вулицями і дорогами міст та інших населених пунктів.
    Вимагаємо включення вул. Котляревського, вул. Нахімова, вул. Руданського, вул. Федьковича, вул. Шахтарів, вул. Бродлаковича, вул. Дарвіна, вул. Венеліна Гуци, вул. Благоєва вул. Дунаєвського, вул. Оноківська до плану капітального ремонту вулиць м. Ужгород та негайного проведення ямкового ремонту по вул. Котляревського, вул. Нахімова, вул. Руданського, вул. Шахтарів, вул. Бродлаковича, вул. Благоєва, вул. Оноківська на протязі термінів визначених ДСТУ 3587–97.

    З повагою
    Голова ради ГО «ШАХТА» Наконечний Т.Ю.

    Додаток: фотографії вулиць 25 аркушів в 1 примірнику.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору