ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Митники Закарпаття спрямували в бюджет майже півмільярда гривень

    16 квітня 2024 вівторок
    92 переглядів
    Закарпатська митниця повідомляє...

    Від оподаткування нафти, телефонів і автомобілів.

    Йде мова про надходження митних платежів з перелічених товарів при переміщенні їх через митний кордон України в зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС. Крім того, у трійці лідерів, серед тих, хто найбільше сплатив податків – суб’єкти ЗЕД, діяльність яких пов’язана з телефонами, автомобілями та нафтопродуктами. Тільки ці троє сплатили 472,4 млн грн за 8 місяців.
    Серед основних 20-ти бюджетоформуючих платників податків – 9 суб’єктів ЗЕД зони діяльності саме Закарпатської митниці ДФС. Ними сплачено 316 млн 73 тис. грн. податків або 18,3%.
    Характерним для митниці є наявність у структурі доходів значної питомої ваги податків, сплачених суб’єктами ЗЕД, які за основним місцем акредитації не належать до зони діяльності Закарпатської митниці ДФС. За рахунок митного оформлення їхніх товарів сплачено 1 млрд 14 млн 8 тис. грн податків. Це становить 58,6% від загальних обсягів перерахувань. В 2014 році за аналогічний період обсяги податків таких суб’єктів складали 676,6 млн грн податків – 59,3% від загальних обсягів перерахувань. Зазначене дозволяє констатувати сталу тенденцію оптимального поєднання логістичного потенціалу області та високого рівня сервісу митниці, що використовують суб’єкти ЗЕД.
    За результатами здійснення контрольних дій, зокрема, коригування митної вартості товарів, протягом січня-серпня до Державного бюджету спрямовано 29,25 млн грн; за рахунок класифікаційної роботи – 1,64 млн грн та за рахунок контролю правильності визначення країни походження товарів – 0,62 млн грн.
    Водночас, у серпні поточного року митницею перераховано до Державного бюджету 165 млн 304 тис. грн, середньоденні перерахування митниці склали 8 млн 265 тис. грн.
    У розрізі податків протягом серпня найбільше сплачено податку на додану вартість із ввезених на територію України товарів – 116 млн 85 тис. грн, ввізного мита – 43 млн 541 тис. грн та єдиного збору – 2 млн. 708 тис грн., що справляється у пунктах пропуску через державний кордон України.
    Основні серпневі характеристики імпорту: вартість оподаткованого імпорту – 24,34 млн дол. США, вага – 16,76 тис. тонн; нараховані митні платежі – 158,8 млн грн; податкове навантаження – 30,14 коп./грн; податкове навантаження на одиницю ваги оподаткованого імпорту – 9,47 грн/кг.
    Зауважимо, що впродовж серпня керівництвом митниці та структурних підрозділів вжито низку заходів, які забезпечили позитивну динаміку в надходженнях до Держбюджету. Зокрема, за рахунок організаційних заходів зріс обсяг митних оформлень, товарів суб’єктів ЗЕД, які не перебувають на обліку в Закарпатській митниці ДФС, це склало 93,7 млн грн податків, за рахунок контролю за дотриманням термінів розміщення товарів у митний режим переробки на митній території України – 1,6 млн грн та контрольних заходів економічного впливу – 3,4 млн грн.
    Відділ комунікацій Головного управління
    ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору