ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Газовими лічильниками вже оснащено 263,7 тисячі осель закарпатців

    19 квітня 2024 п'ятниця
    64 переглядів
    Закарпатці "озброюються" лічильниками газу без особливого ентузіазму.

    А це становить 97,6% від загальної кількості споживачів.

    Упродовж останніх чотирьох місяців ПАТ «Закарпатгаз» встановив 411 безкоштовних лічильників згідно з графіком, розробленим наприкінці травня.
    Бойкоту цієї важливої справи з боку закарпатців ми не спостерігаємо, - констатує заступник голови правління ПАТ «Закарпатгаз» з комерційної діяльності та обслуговування клієнтів Євген Полуницький. - Проте заради об’єктивності треба відзначити, що процес цей іде без особливого ентузіазму, хоча «озброєння» лічильниками залишається актуальним – особливо для тих, хто проживає в помешканнях, обладнаних плитою та колонкою до 1 січня 2016 року, та для тих, хто користується виключно плитою – до 1 січня 2018 року.
    Адже, як відомо, з весни Кабінет Міністрів вдвічі зменшив норми споживання газу для українців без лічильників та встановив для них єдину ціну – 7188 грн. за тисячу куб. м. В середньому ж з травня ціна на газ підвищилась більш, ніж вп’ятеро. Крім того, відповідно до закону «Про забезпечення комерційного обліку газу», до початку 2016 року індивідуальні газові лічильники мають з'явитися в усіх квартирах, де використовують газову плиту і водонагрівач. У тих же квартирах, де використовують тільки газові плити, обов'язкове використання лічильників настає з 2018 року. Інакше – від’єднання від газопостачання без додаткового попередження.
    Як повідомлялося, у квітні Кабінет Міністрів України удвічі знизив норми споживання газу для побутових споживачів без лічильників. Після чого зменшилася кількість заявок на установку приладів обліку. При цьому, оскільки чинні норми споживання газу призвели до того, що споживачі, у яких вже встановлені лічильники, платять за газ більше, ніж ті, у кого лічильників немає, Кабінет Міністрів України наприкінці серпня доручив відповідальним структурам забезпечити перегляд норм споживання газу для того, щоб вони стимулювали енергозбереження серед споживачів.
    Завдання полягає в тому, щоб споживач платив виключно за послугу, яку він отримав. За той обсяг природного газу, який він спожив, і за той обсяг тепла, який пораховано, - наголошує Євген Полуницький. – Лічильник - ключовий елемент того, щоб рахунок, який прийшов людині за житлово-комунальні послуги був справедливий. До того ж, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства запевняє, що вже розроблена модель, яка буде мотивувати населення встановлювати лічильники природного газу.

    Довідка: Станом на 1 серпня 2015 року 263,7 тисячі осель закарпатців оснащено побутовими лічильниками газу, що становить 97,6% від загальної кількості споживачів.

    Юрій Ломакін, фахівець із зв’язків з громадськістю

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору