ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатським контрабандистам літак продав один з українських чиновників? (ВІДЕО)

    16 квітня 2024 вівторок
    63 переглядів
    Цей літак словацькі поліцейські знайшли за 40 км від українського кордону.

    Несподіваний розвиток отримала історія з українським літаком, знайденим на території Словаччини наприкінці минулого тижня.

    Є підозра, що в ньому перевозили контрабанду, і можливо навіть нелегалів. Кому з українських чиновників ще недавно належав цей літак? І чи причетний він до махінацій.

    Цей літак словацькі поліцейські знайшли серед поля в 40 кілометрах від українського кордону.

    Апарат був порожній, з поламаним шасі. Швидше за все, перевозив контрабанду або нелегалів - адже обладнаний тайниками. На ньому синьо-жовтий прапор.

    За номером на борту шукаємо його в пошукових системах. Виявляється, минулого літа цим літаком хвалився господар фермерського господарства, за сумісництвом депутат Волинської облради, у минулому - начальник 5 українських обласних митниць.

    Роман Микитюк тоді пояснював, мовляв, з літака удобрюють поля. Ми зателефонували йому з питанням, як його літак прорвався в Євросоюз?

    - Мі давно його продали.

    - Коли?

    - Півтора роки тому.

    - А кому продали?

    - Не пам'ятаю. Точно фізичній особі.

    У травні цього року цей же літак помітили закарпатські активісти у Виноградівському районі, в 5 кілометрах від кордону з Угорщиною.

    "Їхали на риболовлю з нічлігу. Під ранок тільки почало світати, повернувся цей літак, злетів у цьому напрямку, і полетів у напрямку Угорщини", - розповідає громадський активіст із Виноградова Федір Костьо.

    Але ні в прокуратурі, ні в міліції не змогли зафіксувати факт нелегального перетину кордону.

    Єдине, що тоді з'ясували: літак вже належить місцевому клубу дельтапланеристів.

    "Літак був подарований клубу громадянином міста Мукачево. Продав за 23000. Подарували дельтапланеристам, які нібито мали вчитися літати, вчити молодих людей. На момент перевірки даний літак був в неробочому стані", - прокоментував начальник УМВС у Виноградівському районі Віктор Ребрей.

    Ось той самий клуб дельтапланеристів "Ветеран". Ворота закриті. Крізь щілини видно дельтаплани. Охоронець каже: вже рік, як ніхто не літає.

    Один з членів організації по телефону розповів, що в клубі зараз всього три учасники. Один вже півроку знаходиться в АТО. Дарували їм скандальний літак чи ні, не в курсі.

    "Я за той літак не знаю. Я бачив той літак, він дійсно сів на нашому аеродромі там. Ми не вміємо літати, ми мотодельтапланеристи", - прокоментував член клубу дельтапланеристів "Ветеран" Виноградівського району Василь Талабіра.

    Цей літак не раз літав через кордон, розповідає губернатор Закарпаття. І не раз його намагалися засікти. Але, мабуть, хтось попереджав про засідку.

    "Я неодноразово телефонував голові Державної прикордонної служби пану Назаренку. Назаренко надсилав сюди керівника авіаційної служби по вертольотах-літакам.

    Тільки вони прилітають, літак заглох. Вони тільки відлітають, на ту ж ніч літак знову летить. Це не сигаретний бізнес. Вони робили 5-6 ходок зльоту і посадок. Там ніде навіть дві коробки покласти. Швидше за все ховали нелегалів ", - прокоментував голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

    У міліції та прокуратурі поки ніяких кримінальних виробництв за перетин кордону скандальним літаком.

    У СБУ від коментарів утримуються. Літак тим часом передали на службу словацьким пожежникам.

    Більше - у відео телеканалу "Інтер". Дивитися ТУТ.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору