ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Профспілка будівельників Закарпаття: як забезпечити життєдіяльність підприємств галузі?

    23 квітня 2024 вівторок
    82 переглядів
    Обласна рада профспілок Закарпаття повідомляє...

    Внаслідок низької інвестиційної спроможності, незадовільного фінансового стану більшості підприємств і організацій галузі, відсутності достатніх ринкових механізмів для залучення коштів з недержавних джерел фінансування, у Закарпатті різко скоротилися обсяги капітальних вкладень у будівництво.

    Це призвело до значного зниження обсягів будівельно-монтажних робіт, введення в експлуатацію об’єктів, а також випуску майже всіх видів будівельних матеріалів. У цій непростій ситуації Закарпатська обласна організація профспілки працівників будівництва і промбудматеріалів намагається в міру можливості здійснювати соціально-економічний захист спілчан. Саме про це йшлося на обласній звітно-виборній конференції галузевої профспілки, на якій про роботу облорганізації профспілки за останні 5 років звітував її голова Юрій Смірнов.
    Як зазначалося, внаслідок важкого фінансово-економічного становища зупинили свою роботу окремі підприємства й організації галузі. І все ж завдяки зусиллям керівників та профспілкових комітетів продовжують працювати Проектно-будівельний комплекс м. Ужгород, ВАТ «Виноградівський завод пластмасових сантехвиробів», Будівельно-монтажне управління м. Хуст, ПАТ «Хустський кар’єр», ТОВ «Панком» та ряд інших. Займаються важливою роботою щодо підготовки кваліфікованих робітничих кадрів Мукачівський, Свалявський та Хустський професійні ліцеї. Було проаналізовано роботу обласної профспілкової організації з питань оплати і охорони праці, оздоровлення працюючих та їх сімей, спортивно-масової роботи, фінансової дисципліни тощо.
    Про існуючі проблеми та шляхи їх вирішення йшлося у звітній доповіді та виступах делегатів – голів профкомів: ПрАТ «Будівельне управління №1» м. Мукачево – Станіслава Рогальського, Хустського професійного ліцею – Оксани Величко, проектного інституту «Закарпатдіпроміст» – Ганни Мацко, члена президії обкому профспілки Віктора Бігара та інших. Профспілкових активістів, зокрема, турбують питання забезпечення життєдіяльності підприємств і організацій галузі, їх стабільної роботи, державної підтримки галузі, забезпечення випускників навчальних закладів першим робочим місцем та інші.
    На конференції також виступили голова Закарпатської облпрофради Іван Король та голова ЦК профспілки працівників будівництва і промбудматеріалів України Василь Андреєв.
    Головою Закарпатської обласної організації профспілки працівників будівництва і промбудматеріалів знову обраний Юрій Смірнов.
    ***
    Під час перебування у Закарпатті голова ЦК профспілки працівників будівництва і промбудматеріалів України Василь Андреєв, який є головою Молодіжної ради Федерації профспілок України, мав зустріч з головою молодіжної ради Закарпатської облпрофради Федором Смірновим, під час якої обговорено актуальні питання молодіжної політики профспілок.

    Сергій Баранчиков, завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради, фото автора

    На ФОТО:

    - виступає голова Закарпатської обласної організації галузевої профспілки Юрій Смірнов;
    - учасники обласної звітно-виборної конференції;
    - проблеми діяльності профспілки обговорюють (зліва направо) голова ЦК профспілки працівників будівництва і промбудматеріалів України Василь Андреєв, ветеран профспілкового руху Віктор Бігар, голова Закарпатської обласної організації галузевої профспілки Юрій Смірнов та голова облпрофради Іван Король;
    - про проблеми молоді ведуть мову голова Молодіжної ради ФПУ Василь Андреєв (праворуч) та голова молодіжної ради Закарпатської облпрофради Федір Смірнов.

    0_1537-1.JPG
    0_1537-2.JPG
    0_1537-3.JPG

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости