ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Рух "ЧЕСНО" в Ужгороді намагається "перевиховати" майбутніх депутатів (ВІДЕО)

    20 квітня 2024 субота
    103 переглядів
    Юлія Дуб хоче закласти в депутатів бажання бути чесними

    Координатор руху ЧЕСНО в Ужгороді Юлія Дуб сформулювала основні цілі руху. Наразі його учасники займаються моніторингом виборчої ситуації. На меті – виявити, які люди йдуть у владу, ким вони були раніше. Основний акцент – звідки у них гроші на виборчу кампанію.

    Одна з основних цілей руху ЧЕСНО – це зміна риторики кандидатів. Тож важливим кроком на шляху до реалізації задуманого сьогодні стала декларація відповідальності. В цій декларації члени руху "ЧЕСНО" сформулювали основні тези, якими мають користуватися політики у власній публічній риториці. Особливо актуально це напередодні виборів-2015.


    "Більше 40 політиків Закарпаття та кілька кандидатів в мери Ужгорода вже підписали декларацію відповідальності", - повідомила координатор руху.


    "Ця декларація включає обіцянки з приводу того, що ці політики будуть робити у владі. Саме ці тези вони мають використовувати. Обіцяти конкретні, предметні речі, чим має займатися депутат", – підкреслила Дуб.


    Інша мета – зробити так, щоб депутати були більш відкритими та публічними. Для цього члени руху будуть проводити опитування щоб дізнатися, чи йдуть люди на вибори, чи ні, аби виявити проблему, яка є в місті. Наразі рух готує петицію, під якою може підписатися кожен громадянин, в якій до кандидатів висувається звернення, щоб вони були більш відкритими і публічними: публікували попередні звіти про кампанію, загальні фінансові звіти.


    Як повідомляє Громадське, наступним кроком кампанії буде акція "Навіщо нам депутат", в якій члени руху будуть проводити роз’яснювальну роботу, для чого потрібен депутат, чим він конкретно має займатися, чи він дійсно це робить, чи може він далі представляти інтереси громади.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору