ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Навчання нової поліції стартувало на Закарпатті (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    81 переглядів
    В Ужгороді стартувало навчання нової поліції.

    Сьогодні у приміщенні факультету післядипломної освіти Ужгородського національного університету стартувало навчання переможців конкурсного відбору до нової поліції Закарпаття.

    Привітали курсантів куратор нової поліції на Закарпатті народний депутат Мустафа Найєм та керівник УМВС України в Закарпатській області Сергій Князєв.
    Відтепер протягом двох місяців щодня, крім вихідних, патрульні будуть проходити 10-годинну підготовку в аудиторіях УжНУ, міському, відділку міліції, полігонах ДСНС.
    С.Князєв зазначив, що курсанти зараховані до правоохоронних органів й скоро вони отримають відповідні посвідчення.
    До 7 листопада, поки міліція буде функціонувати у старому форматі, нові патрульні є співробітниками саме міліції.
    Водночас М.Найєм наголосив, що нова патрульна поліція не підпорядковується обласному управлянню МВС, а буде мати власне керівництво і повноваження. Поки ж питання адміністрування нової структури охорони правопорядку визначається, до навчання приступили 250 відібраних поліцейських. З них 230 у кінцевому підсумку вийдуть патрулювати вулиці міст Ужгород та Мукачево, а також дорожнє сполучення між цими містами, повідомляє УНН.
    У коментарі народний депутат України М.Найєм зазначив, що нова поліція у Закарпатській області не була запланована від початку. Її створенню передували події у м. Мукачево 11 липня цього року. А тому все довелося робити одночасно – приймати документи, готувати команду, шукати і облаштовувати приміщення. І все це за умови зміни ключових посадових осіб області: губернатора і очільника обласної міліції.
    У підсумку М.Найєм залишився задоволеним результатами роботи, він сам брав безпосередню участь у всіх етапах відбору, хоча тепер він є куратором створення нової патрульної поліції ще у декількох містах.
    На запитання кореспондента УНН, чи відрізняється процес формування нової поліції на Заході (Ужгород, Мукачево, Івано-Франківськ) та Сході (Слов’янськ, Краматорськ), куратор відповів, що головна різниця полягає у запиті на безпеку.
    "Середньостатистичний житель Ужгорода не боїться втратити житло, не переймається проблемою повернення війни, його сприйняття безпеки зосереджується на роботі правоохоронних органів і тим, що відбувається на вулиці. У Краматорську ж чи Слов’янську, з огляду на те, що там вже була війна, а зараз там й досі знаходяться військові, поліція сприймається по-іншому, і запити на безпеку відрізняються. Спільною ж є мотивація – це прагнення змін. Можливо, на Сході це прагнення більш жорстке, бо є, з чим порівнювати", – зазначив М.Найєм.
    Отже, процес навчання розпочато. Вже сьогодні курсанти отримали матеріали Курсу первинної професійної підготовки працівників підрозділів патрульної служби, у них з’явився розклад занять, тощо.
    У грудні ж розпочнеться безпосереднє патрулювання вулиць закарпатських міст.
    0_1926-1.jpg
    0_1926-2.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору