ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Міжнародні експерти перевірили якість води у ріці Тиса

    19 квітня 2024 п'ятниця
    78 переглядів
    Державна екологічна інспекція у Закарпатській області інформує...

    У період з 29 вересня до 01 жовтня 2015 року в м. Негрешть Оаш, Румунія відбулася зустріч українських та румунських експертів Робочої групи по проблемах р. Тиса з питань оцінки якості води.

    В робочій зустрічі з української Сторони взяли участь представники Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса та Закарпатського обласного центру з гідрометеорології. Керівником української делегації на зустрічі була заступник начальника Державної екологічної інспекції у Закарпатській області Оксана Фенцик.
    На зустрічі був проведений аналіз стану якості води р. Тиса за 2014 рік в створах Валя Вішеулуй/Ділове та Течеу/Тячів. При цьому, експерти обох Сторін констатували, що згідно узгодженої Програми робіт протягом минулого року було відібрано одночасно по 12 проб води з р. Тиса в кожному з створів. Оцінка якості води у визначених контрольних створах показала, що якість води в р. Тиса за 2014 рік залишається незмінною, жодного транскордонного забруднення на українсько-румунській ділянці р. Тиса зафіксовано не було.
    Крім того, було проведено порівняння результатів аналізів спільно відібраних проб води з р. Тиса у створі історичного моста Сігету Мармацієй/Солотвино, які проводилися на базі лабораторій м. Ужгород та м. Байя-Маре, відповідно до Робочої Програми на 2015 рік. За результатами встановлено, що значення показників, які визначались лабораторіями є співставними.
    На зустрічі підготована Програма проведення спільних вимірів витрат води та відборів проб води на 2016 рік для р. Тиса та р. Батарч (Тарна Маре).

    Довідково: Співпраця в частині контролю якості водних ресурсів здійснюється Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області у відповідності до Угоди між Урядом України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах (Галац, 1997), Регламенту оцінки якості прикордонних вод і Регламенту про заходи, які вживаються при небезпечних і надзвичайних забрудненнях прикордонних річок, що неможливо уникнути.

    Державна екологічна інспекція у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору