ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Профспілка працівників культури Закарпаття – серед лідерів дитячого оздоровлення

    18 квітня 2024 четвер
    83 переглядів
    В Ужгороді засідала президія профспілки працівників культури Закарпаття.

    Закарпатська обласна профспілкова організація працівників культури (голова Наталія Товтин) – одна з небагатьох галузевих профспілок нашого краю, які, незважаючи на фінансові труднощі, зуміли збільшити кількість оздоровлених дітей у порівнянні з попереднім роком.

    Одним з кращих в області є й інший показник оздоровлення: у галузі оздоровлено 31 дитину на 1000 працюючих. Про цьогорічні підсумки дитячого оздоровлення йшлося на засіданні президії обласної профспілкової організації, на якій з інформацією з цього питання виступила головний бухгалтер Світлана Кузич.
    Як зазначалося, загалом було оздоровлено 174 дітей, з різних джерел фінансування на ці цілі спрямовано понад 400 тис. грн. Слід врахувати, що цього року припинилося фінансування дитячого оздоровлення за рахунок вагомого джерела фінансування – коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Успішно працював літній оздоровчий табір «Гармонія» для творчо обдарованих дітей в селищі Чинадієво Мукачівського району (начальник Михайло Фендик), організаторами якого є управління культури Закарпатської облдержадміністрації та галузевий обком профспілки. Це єдиний в Україні оздоровчий табір подібного профілю, де, крім занять музикою під керівництвом досвідчених викладачів Ужгородського державного музичного училища ім. Д. Задора, на юні таланти чекала цікава культурно-дозвіллєва та екскурсійна програма. З ініціативи галузевої профспілки в таборі було організовано і другу зміну для дітей працівників галузей культури.
    0_2047-.jpgНайкраще подбали цього року про оздоровлення дітей своїх спілчан Іршавський, Виноградівський, Тячівський райкоми, Мукачівський міськком профспілки працівників культури, Закарпатська ОДТРК «Тиса» та інші. Кращі організатори дитячого оздоровлення відзначені за підсумками Всеукраїнського огляду на кращу організацію оздоровлення і відпочинку дітей, підсумки якого Президія Федерації профспілок України підбила 6 жовтня. Зокрема, літній оздоровчий табір «Гармонія» для творчо обдарованих дітей відзначено у номінації «Кращий заклад оздоровлення і відпочинку дітей».
    На засіданні президії голова обласної профспілкової організації Наталія Товтин інформувала профспілкових активістів про рішення Пленуму ЦК профспілки працівників культури, на якому розглянуто питання про роботу профспілки протягом 2014-2015 років щодо захисту соціально-економічних, трудових та соціальних прав працівників сфери культури.
    На питаннях поточної діяльності закладів культури, перспективах їх фінансування у 2016 році акцентував увагу у своєму виступі начальник управління культури Закарпатської облдержадміністрації Юрій Глеба.
    Підсумки засідання президії підбила голова обласної профспілкової організації працівників культури, член Ради ФПУ Наталія Товтин.

    Сергій Баранчиков, завідувач відділу організаційно-гуманітарного відділу Закарпатської облпрофради, фото автора

    На фото:
    - проходить засідання президії обкому профспілки працівників культури;
    - веде засідання голова обласної профспілкової організації Наталія Товтин.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору