ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський санаторій "претендує" потрапити у книгу рекордів Гіннеса!

    24 квітня 2024 середа
    136 переглядів
    Санаторно-оздоровчий довгобуд у селі Сойми на Міжгірщині.

    Санаторно-оздоровчий комплекс у селі Сойми, що на Міжгірщині, зводять вже понад чотири десятки років.

    Як глянеш на цю світлину, то, здається, що дана будова на фоні навколишніх гір, наче корабельний лайнер у зеленому морі. Що ландшафт чарівний, а що об’єкт красень! Воно так увижається, а насправді зовсім інше.
    Цю споруду хоч занось у сумну статистику рекордів Гіннеса. Хіба то не прикре досягнення, що зводиться санаторно-оздоровчий комплекс у Соймах вже понад чотири десятки років. Рівного такого довгобуда годі підшукати будь-де. На будові з “бородою” то панує мертва тиша, то вона оживає стуком-грюком. Чи то так триватиме до піввікового ювілею верховинського курорту, старт будівництва якому за радянської влади дала БД №10 Мінчормету СРСР, а за самостійності України під опіку його взяли нові власники, чи без кінця і краю? Поки що зараз тут чергова консервація будівництва.
    Зрозуміло, шкода за безгосподарність, адже за архітектурою “старобудова” надзвичайно оригінальна, що лиш прикрашає нашу землю. Це, як кажуть, по-перше. А, по-друге, за здачі її в експлуатацію, стала б у великій пригоді народу звідусіль, бо тутешня лікувальна вода має велику зцілюючу силу. Не кажучи вже про той факт, що за введення в дію здравниці тут працевлаштувалися б сотні і сотні фахівців своєї справи. Так гальмується добре діло хіба що тільки в нашій державі.
    Василь Пилипчук, фото автора

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору