ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Норвезькі дипломати в Ужгороді наголосили на всебічній підтримці України (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    54 переглядів
    Геннадій Москаль познайомив норвежців із Закарпаттям.

    Посол Норвегії в Україні Йон Елведал Фредріксен та Посол Норвегії в Угорщині Туве Скарстейн в рамках візиту на Закарпаття у середу, 14 жовтня, зустрілися із головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем.

    Гості цікавилися економічною ситуацією в області, життям угорської нацменшини на території краю, а також співпрацею Закарпаття з сусідніми державами. Однак перш за все дипломати наголосили на всебічній підтримці Норвегією України.
    -- Норвежці стратегічні партнери українців і наша країна підтримує Україну у цей історичний час. Серед інших держав Норвегія теж застосувала санкції проти Росії. Країна виділила 50 мільйонів євро на спільні з Україною проекти тож в нинішній ситуації ми справжні друзі України. Саме тому ми прагнемо дізнатися про державу якомога більше – не тільки про столицю, а й усі регіони, - наголосив Йон Елведал Фредріксен.
    Геннадій Москаль, у свою чергу, щиро подякував за роботу Норвежського фонду на сході країни.
    -- Під час моєї роботи на Луганщині, там працювало декілька міжнародних фондів. Але саме Норвежський фонд був найбільш оперативним та гнучким: надавав допомогу мешканцям після обстрілів продуктами харчування, будівельними матеріалами, дровами.
    Щодо Закарпаття, керівник краю наголосив – всі національності, які живуть на території краю, зокрема і стодвадцятитисячна угорська громада, мають право здобувати освіту на рідній мові. Налагоджена тісна співпраця з усіма сусідніми країнами – членами Євросоюзу.
    --Ми дякуємо за допомогу, яку сусідні держави надають національним меншинам Закарпаття – на реалізацію соціальних освітніх культурних проектів. Тим більше зважаючи на важку соціально-економічну ситуацію в державі.
    Не оминули увагою норвежці і події у Мукачеві, які сталися 11 липня, цікавилися їх причинами та наслідками. Геннадій Москаль запевнив дипломатів – то був поодинокий випадок. Зараз, за його словами, на Закарпатті ситуація в цьому плані спокійна.
    --Наш край відвідує дуже багато туристів. У зв’язку зі втратою Криму, популярність Закарпаття серед «внутрішніх» туристів зросла. Крім того, ми плануємо перенести в область конференції, симпозіуми та спортивні заходи, які зазвичай відбувалися на півострові. Кращого краю для їх проведення, я певен, не знайти, - поділився планами Геннадій Москаль.
    Прес-служба Закарпатської ОДА
    0_2390-1.jpg
    0_2390-2.jpg
    0_2390-3.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору