ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вибори в Ужгороді можуть бути зірвані!

    29 березня 2024 п'ятниця
    62 переглядів
    Зрив місцевих виборів вже готують в обласному центрі Закарпаття!

    Перші попередження про ризик зриву виборів до місцевих рад 25 жовтня почали надходити від членів ДВК, які представляють Радикальну партію Олега Ляшка.

    Так, голова однієї із ДВК у м.Ужгород, член РПЛ Галина Щербак повідомила, що якщо найближчим часом не будуть вжиті термінові заходи, вибори в обласному центрі можуть бути зірвані.

    «На моїй виборчій дільниці відсутній сейф, у якому, згідно закону, повинні зберігатись печатка, списки виборців та виборчі бюлетені. Така сама ситуація ще на двадцяти дільницях міста. При чому, ці дільниці – із найбільшою кількістю виборців», - розповіла Галина Щербак.

    Варто зазначити, що за втрату печатки чи бюлетенів керівники ДВК можуть нести кримінальну відповідальність. Аж до семирічного ув’язнення. Відтак у таких умовах люди почали просто відмовлятися від роботи у ДВК, адже не хочуть нести відповідальність за чиїсь прорахунки чи злий умисел.

    «По закону ТВК та міськрада повинні забезпечити виборчий процес. Керує ТВК представник пропрезидентської партії «Солідарність» Яків Чернобук. Наприкінці каденції в мерії панує хаос. Складається враження, що свідомо закладається бомба уповільненої діі під чесні та прозорі вибори тими, хто не впевнений у своєму майбутньому результаті», - заявила Щербак.

    І справді, подібна ситуація викликає чимало запитань і цілком виправдане занепокоєння. Так, ще на останніх президентських виборах усі ДВК міста були забезпечені сейфами. Куди вони поділись всього через рік – невідомо. Однак якщо б мова йшла про одну чи дві дільниці, проблему можна було б списати на чиюсь неуважність. Коли ж говориться про два десятки сейфів на майже третині міських дільниць прослідковується чітка тенденція. Вочевидь, у місті готують зрив виборчого процесу і зацікавлені у цьому політичні сили, котрі мають можливість користуватися адмінресурсом, збираються скористатися цим процесом на свою користь.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі