ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Пам’ятник імператору Австрії, королю Чехії та Угорщини Францу-Йосифу відкриють на Закарпатті

    18 квітня 2024 четвер
    78 переглядів
    За 45 км від Ужгорода відкриють пам’ятник "Ференцу-Йовжіку".

    У середу, 21 жовтня, о 13.00 у парку Шенборна, який розташований неподалік від с.Тур’я Пасіка (45 км від Ужгорода) і прилягає до території курорту “Воєводино” відбудеться презентація- відкриття пам’ятника Францу Йосифу – імператору Австрії, Королю Чехії та Угорщини.

    На Закарпатті

    Пам’ятник Францу-Йосифу являє собою бронзову постать у людський зріст, автор пам’ятника – відомий ужгородський скульптор Михайло Колодко. Пам’ятник Францу-Йосифу (Ференцу-Йовжіку, як його любовно називають ужгородці) – це данина подяки імператору, за 68 років правління якого місцеві жителі отримали цивільні права і змогли нарешті зітхнути на повні груди. Портрет імператора висів в кожному будинку, а його дружина імператриця баварська Єлизавета – славнозвісна Сісі – була щиро любима підданими і досі є символом жіночої краси і ніжності.

    Парк Шенборна — це ретельно відтворена репліка знаменитого парку, який колись оточував замок графів Шенборнів. Парк був справжньою перлиною європейського паркового мистецтва. Сьогодні парк відвідують тисячі туристів з усіх куточків України та із-за кордону. Саме тут, серед гірських лісів Закарпаття, де, за сказаннями, любив полювати Франц-Йосиф, прихильник здорового та активного способу життя, і буде встановлений новий пам’ятник Імператору Австрії, Королю Чехії та Угорщини.

    У програмі відкриття:

    - екскурсія по Парку Шенборна з кандидатом соціологічних наук Федором Шандором
    - відкриття пам’ятника скульптором Михайлом Колодко, привітальні слова почесних гостей події
    - історичний квест для гостей

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору