ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Представник Уповноваженого ВР з прав людини вивчала проблемні питання ромів Закарпаття

    28 березня 2024 четвер
    42 переглядів
    З початку документовано паспортом громадянина України 1069 ромів Закарпаття.

    Вчора, 15 жовтня, в Закарпатській облдержадміністрації у рамках моніторингового візиту відбулася зустріч представника Уповноваженого Верховної Ради України з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності Аксани Філіпішиної з начальниками відповідних обласних управлінь та департаментів.

    Міграційну службу на зустрічі представляла заступник начальника управління - начальник відділу паспортної роботи та реєстрації фізичних осіб управління з питань громадянства, реєстрації та роботи з громадянами з тимчасово окупованої території України ГУ ДМС України в області Любов Шмараговська.
    Темою обговорення були проблемні питання дотримання прав і свобод представників ромської громади в різних сферах суспільного життя на території Закарпаття. Зокрема, йшлося про забезпечення ромів документами, що посвідчують особу, а дітей ромів – свідоцтвом про народження. Саме відсутність або втрата свідоцтва про народження наразі є найбільшою проблемою в документуванні ромів. Адже одним із основних документів, які громадяни подають для оформлення паспорта громадянина України згідно Постанови КМУ № 2503-ХІІ «Про затвердження Положення про паспорт громадянина України», є свідоцтво про народження громадян, а відсутність свідоцтва про народження у громадян унеможливлює виготовлення паспорта громадянина України.
    Як повідомила заступник начальника управління - начальник відділу паспортної роботи та реєстрації фізичних осіб управління з питань громадянства, реєстрації та роботи з громадянами з тимчасово окупованої території України ГУ ДМС України в області Любов Шмараговська, усі громадяни України, в тому числі і громадяни України ромського походження, які звернулися до територіальних підрозділів ГУ ДМС України у Закарпатській області для оформлення паспорта громадянина України та подали необхідні документи, отримують паспорт громадянина України у встановлений законодавством термін. З початку 2015 року документовано паспортом громадянина України 1069 осіб ромської національності. Під час документування ромського населення паспортами громадянина України скарг та зауважень до ГУ ДМС України в Закарпатській області не надходило.
    Ольга Поштак, головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю та ЗМІ ГУ ДМС України в Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору