ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Балога обчислив закарпатських сепаратистів

    19 квітня 2024 п'ятниця
    77 переглядів
    Масовість їхнього русинського руху підтримує картинка на російському телебаченні

    "Принцип "ворог мого ворога – мій друг" привів владу до того, що на Закарпатті вони вступають в союзи не лише з місцевим криміналітетом і Медведчуком, а й з "русинами"-сепаратистами. Так-так з тими самими "русинами", які то проголошують "незалежність", то закликають Путіна на Закарпаття.
    В цілому українці мало обізнані в цих питаннях, бо нинішня влада, як і попередня, разом зробили багато для того, щоб слово "русин" стало синонімом визначенню "сепаратист".

    Хоча насправді закарпатців, які називають себе русинами, можна поділити на дві групи: перші - воюють в АТО, допомагають 128-й бригаді і бачать своє майбутнє лише в складі України. Другі "русини" - сидять на російських грошах, мають на території Закарпаття своїх кураторів з ФСБ РФ і час від часу займаються провокаціями.
    Перших не те, що значно більше. Просто другі - це маргінальна групка, кілька десятків людей. Масовість їхнього руху підтримує картинка на російському телебаченні і міфи про русинів, які часто поширюють представники нашої влади.
    Перші не несуть загроз українській державності. Других ми успішно локалізували і маргіналізували. А їхнього лідера змусили тікати на територію Росії.
    Але "русини"-сепаратисти зі зміною влади на Закарпатті почали виходити з підпілля. Це почалося ще в часи появи руху "Український вибір", який допомагав їм в різних проектах. А зараз люди президента на Закарпатті почали з ними активно загравати - голова ОДА використовує русинську говірку і всіляко намагається залучитися їхньою підтримкою.
    Щоб ви розуміли, ціна питання такої підтримки - це кількасот голосів у копілку "Солідарності" на Закарпатті.
    Але найцікавіше буде далі. Лідер сепаратистів, який сидить в Москві і якого ми з нетерпінням чекаємо на нашій гостинній землі, щоб навчити його любити Україну, офіційно виступив на підтримку кандидатів від партії "Відродження" і їхнього претендента на посаду міського голови Мукачева та недалекого родича Медведчука Івана Чубірка. А "Відродження" на Закарпатті, як я уже говорив, контролює народний депутат Ланьо, до якого у правоохоронців немає жодних питань. Бо він з перших днів став їхньо опорою на Закарпатті.
    Тобто, влада випустила з пляшки джина, з яким точно не зможе впоратися. Якщо "Відродження", за підтримки сепаратистів пройде в обласну раду, то це заявка на ще одне Придністров'я.

    Нинішня влада з області поїде, бо вони тут ніколи не жили, і залишать нас знову сам-на-сам з цією проблемою.

    Тому, як народний депутат, звертаюся до Голови СБУ з вимогою перевірити заяви так званої "ПРЕЗИДИИ СЕТЕВОГО РУСИНСКОГО ДВИЖЕНИЯ" щодо підтримки діяльності партії "Відродження" на Закарпатті, а також факт співпраці цієї політичної сили з сепаратистськими рухами. Розраховую, що реакція буде швидкою і рішучою.
    Якщо комусь цікаво про що взагалі йдеться, і що це за "русини", то більше подробиць є тут, не прийміть за пропаганду сепаратизму: http://getsko-p.livejournal.com/", - пише на Фейсбук Віктор Балога

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору