ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Де відпочити восени в Україні? (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    80 переглядів
    УЖГОРОД - ОКНО В ЕВРОПУ - UA-REPORTER.COM

    ТОП-10 місць.

    Цьогорічне літо закінчилося, а разом з ним і мрії про відпустку, яка зазвичай асоціюється з літом. Але, при бажанні, і восени можна гарно відпочити, набратися позитивних емоцій та погрітися під останніми промінчиками сонця перед холодною зимою. І все це можна зробити не покидаючи Україну.

    Отже, якщо Ви збираєтеся у відпустку восени, знайте – це чудова пора для подорожей та оздоровлення.

    Мальовничі Карпати

    0_2628-1.jpg

    Де ще відпочити восени в Україні, якщо не в Карпатах. Осінь – саме час побути серед мальовничих Карпатських гір, побродити дрімучими незайманими лісами, майже зміненими цивілізацією, та сповна насолодитися чистим карпатським повітрям.

    Яремче, Ворохта, Микуличин, Татарів та багато інших містечок і селещ в Івано-Франківської області радо приймуть туристів восени. У вересні в тутешніх лісах дозріває чорниця, починається другий збір ожини, з’являються підберезники і підосичники. Жовтень – сезон полювання на білі гриби. Таких грибів, як серед гуцульських гір, ви точно ніде не бачили! І ви ніколи не забудете тутешні мальовничі місця.

    До ваших послуг як розкішні готелі, так і затишні приватні садиби, а ще колиби, де вас почастують смачними стравами місцевої кухні та запропонують до них напої власного виробництва.

    0_2628-2.jpg
    Окремо, в Карпатах, можна виділити сучасний гірськолижний курорт Буковель, який вже давно перестав бути тільки зимовим. З кожним роком все більше туристів приїжджають сюди саме в літню та осінню пору.

    До ваших послуг найбільше штучне озеро в Україні – "Озеро молодості" з великим пляжем та різними розвагами на воді. Єдиний мінус – це холодна вода. Навіть у літню спеку вода в озері прохолодна, а восени вона буде ще холоднішою.

    Також цього року там відкрився відпочинковий комплекс "Voda" з великим басейном та джакузі в яких, на відміну від озера, вода достатньо тепла в будь-яку пору року.

    На море у вересні – ще не пізно!

    0_2628-3.jpg

    Якщо ви не встигли насолодитися відпочинком на морському узбережжі влітку, у вересні ще не пізно все виправити! У період до 20 вересня можна вирушити на Азовське море – саме в цей час тут оксамитовий сезон. Мілководне море порадує температурою 22–26 градусів, а пляжі будуть вільнішими – є місце для романтики! Та й ціни на житло в цей період знижуються. Найпопулярнішим курортом серед українців у цьому році є Кирилівка. Добре відпочивати і на Арабатській стрілі.

    Також, можна завітати до Одеси, де в перший місяць осені щосили кипить пляжно-туристичний сезон. Це один з кращих варіантів, де відпочити восени-2015. Температура води в морі, як правило, 21–23 градуси, така ж і середньодобова температура повітря, хоча вдень вона може бути і вище. Але дихання осінньої прохолоди має свої принади: саме час для екскурсій, піших прогулянок по Дерибасівській, Приморському бульвару, помилуйтеся морським портом.

    Перлина Карпатських гір

    0_2628-4.jpg
    Озеро Синевир недарма вважається перлиною Карпатських гір. "Морське око" глибиною 22 метри, оповите легендами, привертає захоплені погляди туристів. Вода тут надзвичайно чиста, не пропустіть шанс побачити на її дзеркальній гладі відображення яскравих барв осіннього лісу! Адже озеро знаходиться в Національному природному парку "Синевир".

    Дорогою до озера можете повернути в Центр реабілітації бурих ведмедів, який знаходиться обабіч траси, там живуть косолапі, яких забрали з цирку або приватних колекцій. До слова, в дикій природі залишилося дуже мало бурих карпатських ведмедів і вони занесені до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи.

    Національний дендрологічний парк "Софіївка"

    0_2628-5.jpg

    Це ідеальний варіант для осіннього відпочинку в Україні. Подаруйте собі відчуття яскравих барв –відвідайте Національний дендрологічний парк "Софіївка" в Умані наприкінці вересня - на початку жовтня, і ви потрапите у справжню казку. Тут є все для романтичної прогулянки: і ставок, де красуються лебеді, і фонтани, і водоспад з наскрізним гротом, де прийнято загадувати бажання, і острів закоханих. І дуже багато міфічного: навіть підземна річка Стікс, якою можна покататися у човні.

    Дендропарк "Олександрія"

    0_2628-6.jpg

    Спокій та атмосфера мрії – так можна охарактеризувати дендрологічний парк "Олександрія" восени. Він знаходиться в місті Біла Церква і є одним з найбільших у Східній Європі, а заснований був у 19 столітті Олександрою Енгельгардт, родичкою князя Потьомкіна. Можна загубитися в нетрях парку серед вікових дерев, "виряджених" в честь осені, милуватися їх відбиттям у численних ставках і годувати лебедів та диких качок. Від серця парку – Великої поляни – пройдіть до острова Мрії. Погуляйте в діброві – наберіться сили від велетенських кремезних дерев.

    Радоновий курорт Хмільник

    0_2628-7.jpg

    А це не зовсім звичайний спосіб відпочити восени в Україні – справжній український Баден-Баден. Єдиний у країні радоновий курорт Хмільник у Вінницькій області чекає туристів на лікування та оздоровлення. Тут безліч санаторіїв, де можна полікувати нерви, хребет і суглоби, поліпшити стан шкіри. В санаторіях пропонують і торф’яні грязі. Відпочиваючи в цьому стародавньому місті, ви побачите палац графа Ксідо – прекрасна будівля початку 20 століття, Троїцький костел 16 століття. До Вінниці 67 км, так що у вас буде час помилуватися найбільшим плаваючим фонтаном в Європі.

    Трускавець – курорт з історією

    0_2628-8.jpg

    Класика осіннього відпочинку в Україні - це відпочинок в Трускавці. Цей курорт на Львівщині заслужено має славу одного з кращих курортів мінеральних вод. Вас радо приймуть санаторії Трускавця, а бювет з цілющою мінеральною водою розташований прямо в центрі міста. Але їдуть сюди не тільки для того, щоби полікуватися і пожити серед дивовижної природної краси. У цих місцях знаходився стародавній форпост Київської Русі – неприступна фортеця Тустань, побудована в 7 столітті. Також можете відвідати Державний історико-культурний заповідник "Тустань", де у "Сколівських Бескидах" збереглися залишки п’ятиповерхової фортеці і відтворена її графічна модель.

    Карпатський курорт Моршин

    0_2628-9.jpg

    Моршин – карпатський курорт, розташований у горах, серед лісів і красивої природи. Він просто створений для відпочинку і оздоровлення. Перші санаторії тут з’явилися ще в 19 столітті. На відпочинок в Моршині приїджають щоб пити мінеральні води, які допомагають полікувати шлунок, печінку, нервову систему, серце. У центрі міста – бювет мінеральної води. Головна визначна пам’ятка – це величезна лісопаркова зона – ви отримаєте вдосталь насолоди від прогулянок.

    Закарпаття

    0_2628-10.jpg

    В Закарпатті восени відбуваються традиційні фестивалі вина. Так у невеликому закарпатському містечку Берегове буде повна ілюзія перебування в Угорщині. Воно знаходиться за 5 км від її кордону, здавна було Австро-Угорським володінням. І зараз тут все угорське: мова (поряд з українською), чудова мадярська кухня, місцеве вино.

    7–8 листопада тут будуть відзначати день Святого Мартина – покровителя бідних, пастухів, солдатів, виноробів, домашніх тварин і птахів. На честь святого пройде фестиваль молодого вина та гусячих закусок. Приїжджайте, щоби насолодитися незвичайним видовищем і смаком! Берегове славиться своїми термальними джерелами – вам не буде холодно купатися восени!

    14–15 листопада в Ужгороді проходить фестиваль молодого вина "Закарпатське божоле". Торговці розгортають свої лотки в так званому "Совиному гнізді" – на перетині Поштової площі, вулиць Ракоці і Довженка. Скуштуйте вина, меду, смачних закарпатських страв.

    Ще у невеликому гірському селі Лумшори неподалік від Ужгорода пропонують унікальну оздоровчу процедуру: купання в чані з підігрітою до 40–45 градусів мінеральною водою із сірководневого джерела. Чани справжні, чавунні. Традиція йде ще із 17 століття: так зміцнювали кістки, лікували ревматизм. Після чана слід зануритися в гірську річку.

    Львів – прекрасний в будь-яку пору

    0_2628-11.jpg

    Львів з брукованими вуличками, багатою історією і легендами, з його серцем – площею Ринок - вабить туристів у будь-який час року. 24–27 вересня в місті буде проходити фестиваль кави.

    Орієнтовно 14–15 листопада пройде восьма "Ніч у Львові". У програмі театральне дійство, безкоштовні нічні екскурсії. Додайте гостроти в історичний колорит: відвідайте підземелля Львова вночі або сходіть на екскурсію дахами.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору