ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Переваги он-лайн сервісів Міністерства юстиції для юридичних осіб

    18 квітня 2024 четвер
    60 переглядів

    Міністерство юстиції України – один із флагманів проведення реформ із дерегуляції та переходу на електронні сервіси.

    Сайт Міністерства юстиції www.new.minjust.gov.ua надає можливість юридичним особам та фізичним особам-підприємцям отримати електроні сервіси он-лайн. Сьогодні можливо отримати розширену інформацію (довідку, витяг, виписку) про підприємство, та зареєструвати бізнес.
    Які ж переваги отримають користувачі при звернені до електронних сервісів?
    1. Економія часу.
    Он-лайн сервіси функціонують 24 години на добу, 7 днів на тиждень, що є дуже зручним, оскільки не прив’язує користувача к визначеному часу для отримання послуги, на відміну від реєстраційних офісів, які переважно працюють лише в будні дні та у визначені години. Крім того, забезпечується цілодобова технічна підтримка за телефоном 0-800-50-70-70.
    Якщо під час формування паперового документа, реєстратору доводиться витрачати від 20 до 40 хвилин, то підготовка електронної виписки, довідки чи витягу відбувається автоматично в режимі он-лайн. Середній час підготовки документу – 15-30 секунд.
    Документи із реєстрів можна просто роздрукувати на принтері, додаткові печатки чи інші види підтвердження їх достовірності не потрібні. Електронні виписки, витяги та довідки мають таку саму юридичну силу як і паперові.
    Звернутися до он-лайн сервісу можливо з будь-якої точки світу.
    2. Економія грошей.
    Існує безкоштовний пошук, який дає змогу отримати повну інформацію про юридичну особу або фізичну особу-підприємця, за винятком місця проживання фізичних осіб (засновників, фізичних осіб-підприємців). Однак на відміну від витягу — безкоштовний пошук можна робити лише за чотирма критеріями: за назвою або кодом ЄДРПОУ юридичної особи та за ПІБ або податковим номером фізичної особи-підприємця, а результат пошуку не зберігається у системі.
    Вартість повного витягу із переліком засновників, керівників, видами діяльності компанії – 45,68 грн. (у паперовому вигляді 60,9 грн.) Оплатити отримані документи можна карткою Visa/MasterCard. Реєстрація бізнесу безкоштовна.
    3. Відсутність необхідності надавати будь-які документи для ідентифікації особи при отриманні он-лайн сервісу.
    Виписки, довідки та витяги надаються анонімно. Єдиними ідентифікаторами можуть бути банківська картка та IP-адреса. Інформація про історію пошуків компаніям, щодо яких ведеться пошук, не надається. Під час реєстрації бізнесу потрібен електронний цифровий підпис.
    4. Захист від підробки.
    Достовірність виписки, довідки чи витягу перевіряється шляхом введення в системі унікального номеру документа. У разі справжності цей номер надає можливість завантажити весь оплачений раніше документ без обмежень, а перевірка достовірності даних займає кілька секунд. Однак слід пам’ятати, що унікальний код підтверджує достовірність даних виключно на момент оплати документу.
    5. Необмежена кількість копій.
    Один раз сплативши за формування електронного документу, запитувач отримує його номер, за яким він або інша особа (в тому числі державні та банківські установи) може безкоштовно завантажити сформований витяг, виписку або довідку з будь-якої точки світу у режимі он-лайн через Інтернет. При цьому якщо двоє людей незалежно один від одного замовили виписки одного й того ж документа, результати записів матимуть відмінні номери. Адже час фактичного формування документа буде різнитися. Такий документ зберігатиметься у базі даних реєстру протягом 1 року.
    Нині запроваджуються ініціативи, які ще рік тому вважалися фантастикою. Минулого тижня Уряд прийняв постанову, якою запровадив систему ідентифікації громадян за допомогою платіжних карток – BankID. Нині НБУ власним рішенням має реалізувати механізм такої ідентифікації.
    У Міністерства юстиції України є всі реальні шанси до кінця року більшість адміністративних послуг, які залишаться на рівні міністерств, перевести в он-лайн режим, а інші передати місцевим органам влади.

    Управління державної реєстрації Головного
    територіального управління юстиції у
    Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору