ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Віктор Орбан особисто долучився до агітації на місцевих виборах в Закарпатті

    29 березня 2024 п'ятниця
    71 переглядів
    Віктор Орбан і Ласло Брензович

    У вівторк, 20 жовтня прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликав тих закарпатських угорців, які тимчасово перебувають в Угорщині, вчаться або працюють, повернутися додому на вихідні, аби проголосувати за списки угорських партій.

    "Дуже важливо, аби угорці були представлені в органах місцевого самоврядування", - зазначив прем'єр-міністр Угорщини після зустрічі з Ласло (Василем) Брензовичем, головою KMKSZ (Товариства угорської культури Закарпаття) в угорському парламенті в Будапешті.

    Прем'єр-міністр Угорщини Орбан підкреслив, що місцеві вибори в Україна можуть мати "велике, і навіть вирішальне значення" для угорської меншини Закарпаття на майбутнє".

    Він зазначив, що незважаючи на певні економічні труднощі в Угорщині, закарпатські угорці ніколи не залишаться без підтримки з боку уряду сусідньої країни. А насамперед, за рішенням кабінету міністрів уряду Угорщини, планується значна підтримка для угорських вчителів, що викладають у школах Закарпаття, медичних працівників і тих батьків, чиї діти відвідують угорські дитячі заклади.

    Нагадаємо, що цьогоріч вперше 2-і угорські партії, які беруть участь у виборах на Закарпатті, домовилися про спільний похід на вибори об'єднаними списками кандидатів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости