ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті через негоду подорожчала картопля

    25 апреля 2024 четверг
    26 переглядів

    Внаслідок дощів в Ужгородському районі Закарпатської області гуртова ціна на картоплю цього тижня піднялась до 2-2,2 грн за один кілограм.

    За такою ціною продаються дрібні гуртові партії до 500 кг, повідомили "ЗІКу"в обласному представництві Проекту аграрного маркетингу. Торгівля великими партіями не здійснюється, оскільки великі господарства призупинили продаж картоплі. Спричинено це негодою, оскільки у великих господарствах механізоване збирання картоплі, а в період дощів воно неефективне. Дрібні фермери збирають картоплю вручну, тому й ціна на неї вища. Минулого тижня картопля коштувала на ринках Ужгорода 2-2,5 грн/кг.

    Проте до кінця цього тижня можна очікувати зниження гуртової ціни на картоплю до попереднього рівня 1,5 грн/кг, оскільки погодні умови дозволили інтенсифікувати її збір.

    «Крім того, дощі позитивно позначаться на врожайності пізніх сортів картоплі та призведуть до збільшення валового збору, – повідомив координатор Закарпатського представництва Проекту аграрного маркетингу Роман Сало. – Тому восени цього року можна буде очікувати зменшення імпорту в область картоплі».

    Нагадаємо, що минулого року через неврожай картоплі в регіоні дефіцит місцевої картоплі покривався постачанням з інших областей, зокрема, з Волині.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору