ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Очільниця райради програла вибори за крісло голови Боржавської сільради

    16 квітня 2024 вівторок
    39 переглядів
    «Жіночого» бліц-кригу у Боржавському не сталося.

    Колізії місцевих виборів на Закарпатті.

    Уперше Берегівську районну раду у травні 2014 року очолила жінка – Олена Шедер (від КМКСу). Як відомо, вона на цій посаді змінила Юрія Кноблоха, який довгенько не наважувався «залишати» цей керівний кабінет. А на останніх виборах 25 жовтня ц. р. райрадівська очільниця вирішила позмагатися за крісло голови Боржавської сільради – за місцем проживання. Цей нюанс, а також те, що була кандидаткою в райраду від згадуваної вище проугорської політсили, і вніс певну інтригу у здобуття посади – але очікуваного «жіночого» бліц-кригу не сталося. Конкурентами на перегонах чарівної пані Олени стали чинний глава села Йовжі Ференці та Габріелла Чейке, теж сільська чиновниця. Не будемо вдаватися у деталі голосування, але скажемо, що до урн того дня прийшло усього 48 «і трішки» процентів сельчан. Отже, половина жителів Боржави проігнорували цей демократичний акт волевиявлення.
    Та, попри все, найбільше прихильників удостоївся вже згадуваний вище пан Ференці, за якого віддав голос 331 його земляк. За попередніми підрахунками, О. Шедер набрали наполовину менше – в межах 150 голосів. А ось пані Чейке і взагалі до свого активу записала всього чотири десятки бюлетенів. Отже, знову урядуватиме в цьому чудовому селі «старий» очільник. А яке майбутнє чекає пані Олену, ми так і не довідалися. Адже вона перебуває у відпустці й спілкуватися на задану тему з журналістом не забажала. Натомість це приборжавське село украй колоритне: на однойменній річці діє дамба, влітку сюди їздять купатися та відпочивати, колись працювали пансіонат – зараз тут ніби є термальна вода, цегельний завод і консервний цех. Але гордістю села було квітникове господарство. І, звісно, чудові та працьовиті люди Боржави.
    А те, що у райраді буде новий голова – не викликає найменших сумнівів. Із цього приводу тривають перемовини між політичними партіями (найбільше голосів набрали КМКС і УМДС, які у місті, до речі, об‘єдналися). Та, мабуть, і очільник РДА буде інший – губернатор Г. Москаль не терпить тих, хто програє (хоча і сам він обіцяв обійти Балогу, але не вдалося). А пан Петрушка у районні депутати не пройшов, отже, виходить, що довіри серед людей у нього обмаль. У результаті «білодомівська» верхівка як на другому, так і на третьому поверхах оновиться.
    Після виборів у більшості сіл зосталися старі «бирови» – крім селища Батєво, сіл Нижні Ремети, Яноші, Бене, Бадалово, В. Бакта тощо. Приміром, у Н. Реметах виграш до свого активу записав Олександр Подм‘ятніков, який змінив 25-річного Ігоря Свища – старшого сина колишнього першого заступника голови ОДА Свища-старшого (останній балотувався до облради від партії «Відродження» і в одному з сільських округів зазнав поразки). У приміських Яношах перемогу святкував підприємець-хлібопекар Іштван Барта – йому печатку від села передасть однофамілиця Марта Барта. Ця жінка очолювала сільраду чотири скликання поспіль. А ось у Батєві Наталія Желізняк поступилася Дмитру Тараненку. У с. В. Бакта славетну Наталію Граб змінив молодий Віктор Калинич (до речі, його попередниця пройшла у райраду, а чоловік був конкурентом новообраному сільському очільнику).
    Словом, як нові люди, так і вже перевірені кадри працюватимуть на благо мешканців очолюваних ними населених пунктів. Віриться, що громади це відчують досить скоро…
    Михайло ПАПІШ, Берегівщина

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору