ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

ПАТ «Закарпаттяобленерго»: Діючі тарифи цілкому законні!

    19 квітня 2024 п'ятниця
    83 переглядів
    "Закарпаттяобленерго" щодо законності діючих тарифів на електроенергію

    Останнім часом почастішали звернення до районів електромереж з приводу інформації, яка з’явилася в мережі Інтернет щодо того, що група осіб оскаржила в суді законність встановлення тарифів на електроенергію.

    З цього приводу повідомляємо. Публічне акціонерне товариство «Закарпаттяобленерго» є ліцензіатом із постачання електроенергії за регульованим тарифом. «Ліцензіатом за регульованим тарифом» означає, що в Україні, як і більшості цивілізованих країн світу, є національний регулятор діяльності в енергетиці, який і встановлює тарифи. Відповідно, всі підприємства, які хочуть працювати на даному ринку і отримують відповідну ліцензію, вимушені діяти чітко в рамках, встановлених національним регулятором.
    В Україні таким регулятором є Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (далі - НКРЕКП). НКРЕКП у межах своїх повноважень, зокрема, здійснює державне регулювання діяльності суб’єктів природних монополій, в тому числі у сферах електроенергетики, забезпечення проведення цінової і тарифної політики у сфері енергетики, захист прав споживачів товарів (послуг) на ринку, що перебуває у стані природної монополії тощо.
    Окрім цього, серед завдань НКРЕКП є також розробка та затвердження правил користування електричної енергії та правил користування електричною енергією для населення.
    З огляду на все вищенаведене, інформуємо, що ПАТ «Закарпаттяобленерго», як ліцензіат, у своїй діяльності користується виключно тими законами, постановами, правилами (затвердженими НКРЕКП, Міністерством юстиції тощо), які діють на ринку енергетики і які є обов’язковими для виконання як виробнику електричної енергії, постачальнику електроенергії, так і споживачеві. Недотримання цих законодавчих актів для Товариства тягне за собою застосування суворих санкцій, навіть позбавлення ліцензії.
    У той же час наголошуємо, що всі кошти, які споживачі сплачують за електричну енергію, надходять на рахунок із спеціальним режимом використання в Державному ощадному банку України, а не на рахунок ПАТ «Закарпаттяобленерго».
    Щодо тарифів, то ПАТ «Закарпаттяобленерго» повідомляє, що постанова НКРЕКП № 220 від 26.02.2015 є діючою і зареєстрована в Міністерстві юстиції України за № 231/26676 від 02.03.2015 (ознайомитися з ними можна на сайтах www.zakon.rada.gov.ua або www.nerc.gov.ua). Тобто, споживачам слід знати, що ці документи не скасовані, і слід платити за діючими тарифами (з ними можна ознайомитися на сайтах НКРЕКП та www.energo.uz.ua).
    Щодо вищезгаданого судового рішення, то, за інформацією, отриманою від НКРЕКП, триває офіційна процедура його оскарження, про що споживачів буде повідомлено додатково.
    Всю інформацію щодо тарифів можна отримати за телефоном кол-центру ПАТ «Закарпаттяобленерго» за номером 0-800-50-16-20 (безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів).
    ПАТ «Закарпаттяобленерго» вдячне сумлінним платникам і сподівається на подальшу плідну співпрацю.
    Прес-служба ПАТ «Закарпаттяобленерго»

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору