ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Андріїв: Хочу зробити наше місто красивим, чистим, з європейським обличчям!

    24 квітня 2024 середа
    57 переглядів
    Богдан Андріїв розповів, що спонукало його балотуватися на мера Ужгорода.

    У програмі «На часі» 21-каналу кандидат на посаду Ужгородського міського голови Богдан Андріїв розповів про політичну кар’єру, що спонукало його балотуватися на мера Ужгорода, чи співпрацюватиме з опонентами та які будуть перші кроки у разі остаточної перемоги на виборах.

    - Перш ніж говорити про цьогорічну виборчу кампанію та Вашу безпосередню участь у ній, хочеться спитати, коли Ви розпочали свою політичну кар’єру?

    Перше знайомство з політикою у мене відбулося ще в студентські роки, коли відбувся розпад Радянського Союзу, і коли активно були налаштовані студентські настрої. Ми виходили на вулицю на маніфестації, і, в кінці-кінців, відбулося очевидне – Україна стала незалежною державою. А в політику я прийшов у 2006 році в якості депутата Ужгородської міської ради.

    - Ваші опоненти не раз Вам закидали, що Ви не є уродженцем Ужгорода, і як в такому разі будете захищати інтереси міста?

    Впродовж 20-ти років я проживаю у нашому чудовому місті. Тут знайшов дружину, народилися діти, тепер ходять у школу. В Ужгороді маю багато друзів. Тому я не вважаю себе меншим патріотом нашого міста, ніж інші місцеві жителі. Тим паче, що у нашій області більше ста національностей, переплетені культури різних народів і немає жодних проблем - ні міжнаціональних, ні міжетнічних, ні міжконфесійних. Хочу зробити наше місто красивим, чистим, з європейським обличчям.

    - Чому Ви взагалі вирішили балотуватися на таку відповідальну посаду – міського голови Ужгорода?

    Я прийняв таке рішення, бо працюючи вже більше року на посаді секретаря міськради, бачу, що навіть при такому фінансуванні, яке є у місті, Ужгород має виглядати набагато краще, ніж він виглядає сьогодні. Тому, бачачи, які проблеми на сьогодні є, певен їх можна вирішувати іншим шляхом. Ми повинні і будемо жити в охайному, по-європейськи розвиненому місті.

    - Але, зважаючи на те, що міська рада, поки що діючого скликання, практично залишає місто, а це - і відповідальність, і надзвичайно багато роботи. Ви готові до цього?

    Готовий. Даю собі звіт, що на мої плечі лягає величезна відповідальність, тому я готовий працювати на благо нашого міста та ужгородців.

    - Перший тур уже позаду, другий – вирішальний. Чи за цей період Ви будете вести з кимось з опонентів перемовини?

    Я вже зустрівся з практично усіма політичними силами, представники яких є обраними за результатами виборів 25 жовтня у міськраду. Підкреслюю: готовий до співпраці з усіма демократичними силами, які мають бажання, хочуть працювати і будуть працювати на благо нашого міста.

    - Це Ви вже маєте на увазі під час роботи у міській рад? У Вас там буде 9 депутатів, які проходять, і Ви домовляєтеся з іншими представниками політичних сил…

    Так, я готовий і відкритий до співпраці з усіма. Повторюся, яка може бути опозиція частини депутатів до іншої частини обранців в міській раді? Це виглядає так ніби одна частина міста в опозиції до іншої. Це неправильно і таке не повинно бути. Ми всі маємо спільно працювати на благо міста та його жителів. Бо інакше, для чого тоді ми взагалі прийшли в міську раду?

    - За інформацією деяких ЗМІ, пан Ратушняк як Ваш опонент, пропонує Вам, у разі свого виграшу, посаду заступника мера. Чи б Ви не хотіли зробити зустрічну відповідну пропозицію?

    Через засоби масової інформації я чув, що Сергій Миколайович зробив таку пропозицію іншим кандидатам на посаду міського голови. Не знаю, чи він їм пропонував це особисто, чи просто заявив для примітивної піар-кампанії. Я особисто ні за яких умов не працюватиму заступником у Ратушняка. Більше того, я вважаю, що ця людина не має морального права бути керівником Ужгорода. Це - людина, яка била активістів, лікаря, яка має порушені кримінальні справи, змінила понад 6 політичних партій, нанесла збитків місту у десятки мільйонів доларів, придбавши за безцінь собі особисто ряд об’єктів, серед яких: аптека, санепідемстанція, басейн, будинок Вчителя та багато інших. Він особисто наживається, а громаді міста з того нічого немає. Згадайте, як кілька років по вул.Фединця був базар, а тепер виріс супермаркет Сергія Миколайовича. Тож, що змінилося, і що це за відношення однієї людини до мешканців міста? Вважаю, це неприпустимо!

    - У разі Вашої перемоги, на що у першу чергу звертатимете увагу?

    Насамперед зверну увагу на реорганізацію управлінського апарату Ужгородської міської ради, на роботу комунальних служб нашого міста в частині прибирання, водопостачання, водовідведення. А також – освітлення вулиць, робота транспорту. Це такі базові речі, на які першочергово маємо звернути увагу, аби місто відчуло, що воно змінюється на краще.

    Крім того, величезну увагу приділятиму питанню освіти, медицини, культури. Нині багато запитань до тендерних закупівель, де Ужгородська міськрада щороку витрачає близько 100 мільйонів гривень, замість того, аби запровадити прозору систему, і щоб не було розмов взагалі про якусь корупційну складову. Також потрібно звернути особливу увагу на стан вуличних доріг. Нам потрібно відійти від ганебної практики щодо проведення ямкових робіт. Пріоритетом має бути – капітальний ремонт доріг!

    Водоканалу Ужгорода, якому вже понад 40 років, потрібна негайна модернізація. Необхідно перейти на підземний водозабір з якісною водою, а не брати з річки Уж та каналу.

    - Практично на кожній сесії виділяються кошти для Водоканалу, зокрема, реструктуризації боргу, який постійно наявний. Водоканал каже: «у нас борги, нам не платять…» Тобто кошти потрохи виділяються, але на все йде на покриття боргів. Тож, яким чином він буде модернізуватися?

    Я б розділив цю проблематику на дві частини. Перша стосується робіт щодо модернізації самого Водоканалу, який є комунальним підприємством, власністю громади міста. Я вже мав перемовини з представниками Європейського інвестиційного банку, які готові за мізерні відсотки надати допомогу ужгородському підприємству для модернізації. Це що стосується водопостачання. Особливу увагу вони звертають на водовідведення, тому що частина стоків потрапляє в річку Уж, далі – в Європу. Тому вони дуже зацікавлені, аби саме наші очисні споруди були високоякісні, і аби до них не потрапляли неочищені стоки. Ми навіть розраховуємо на безвідсоткові гранти. Це ті кошти, які нам взагалі не потрібно буде повертати.

    - Про яку кількість коштів можна говорити? Вже є якась попередня цифра?

    Мова йде про декілька мільйонів євро.

    - І вони будуть вкладені саме в модернізацію?

    Саме так. У модернізацію водопостачання та водовідведення. І саме в ужгородський Водоканал.

    - У Водоканалу є така проблема, яка у принципі незалежна від Ужгорода – борги Коритнянської сільської ради. Який вихід у цьому Ви бачите?

    Це борги у сумі 9 мільйонів гривень. Ми з ними проводимо перемовини, і я впевнений, знайдемо спільну мову в частині списання цього боргу шляхом передачі земельних ділянок для потреб воїнів АТО. Бо за часи керування містом мого опонента Сергія Ратушняка було роздано понад чотири тисячі земельних ділянок. Зараз у міській раді більше 700 заяв від учасників АТО. Нині власними силами і силами запасів міста ми не можемо надати земельні ділянки, тому що їх просто не має. Понад 125 ми вже надали. Тож, ми провели перемовини з Ужгородської районною радою та адміністрацією, вони готові поділитися землями району, щоб ми коректно та правильно вийшли з цієї ситуації. А саме - боргу Коритнянської сілької ради за водопостачання.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Только забыли у него спросить, мистер Вы РЫГ, из Рыгаловской шайки и естественно Ваше место на .......Раше, нам рыгаловский мэр не нужен!!!!

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Нам в городе ДЕБИЛЫ не нужны и майдаУнутые ! От них все проблемы в городе и стране ...