ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Терористи порушують всі домовленості. На сході країни гаряче

    29 березня 2024 п'ятниця
    59 переглядів
    Знову війна

    У зоні на АТО на Донбасі ситуація з обстрілами залишається дуже тривожною – бойовики гатять зі зброї різних калібрів на всіх напрямках. У тому числі – з важкого озброєння, яке б мали вже давно відвести від лінії розмежування відповідно до Мінських домовленостей. Про кількість обстрілів та чи є жертви й поранені поки що не відомо.

    "Розпочинаючи з 18:00 вчорашнього вечора, російсько-терористичні найманці продовжили обстріли наших позицій на всіх напрямках. На Донецькому – з озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – терористи вели провокаційний вогонь по Опитному, Пісках, Мар'їнці, Новгородському, Новоселівці Другій, Верхньоторецькому, Красногорівці та Авдіївці.

    Крім того, для обстрілів наших позицій поблизу Авдіївки злочинці використовували 82-міліметрові міномети. На Артемівському напрямку по Майорську терористи вели вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. На Маріупольському – по Ломакиному – зі стрілецької зброї. Крім того, найманці вели прицільний вогонь зі стрілецької зброї по наших позиціях поблизу Новотошківського та Широкиного", – розповіли у прес-центрі АТО.

    Раніше, Президент України Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони відзначив тенденцію до загострення ситуації в зоні проведення антитерористичної операції.

    "Ситуація на сході України зараз має стійку тенденцію до загострення", - зазначив президент.

    Порошенко підкреслив, що, зіткнувшись зі ворожими диверсійно-развідувальними групами в останні дні, українські військовослужбовці продемонстрували відмінний вишкіл і нагадав, що в разі загрози їхньому життю військовослужбовцям в зоні АТО дозволено відкривати вогонь на ураження.

    "Українські військовослужбовці мають твердий наказ, в умовах, коли створюється небезпека для їхнього життя, коли вони є об'єктом нападу, мають наказ і мають повноваження відкривати вогонь на ураження", - заявив Порошенко.

    Президент висловив думку, що загострення ситуації в зоні АТО - це не просто спроба зірвати "мінські домовленості", провокуючи українських військовослужбовців диверсійними діями і обстрілюючи зі зброї, яка давно мала бути відведена, а також свідчення того, що ризики і загрози національній безпеці, суверенітету, територіальній цілісності і незалежності України залишаються надзвичайно високими.

    Він додав, що Україна проводить консультації з країнами Європейського Союзу та трансатлантичними партнерами про продовження санкцій проти Росії.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору