ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

З Росії до Сирії пливе 10 військових кораблів

    19 квітня 2024 п'ятниця
    57 переглядів
    Російські військові кораблі

    Загалом із РФ до Сирії пливуть десять кораблів із військовим спорядженням, ще 3 - уже в територіальних водах країни. Крім того, ЗС РФ здійснили два рейси військово-транспортних літаків.

    Інформацію про це оприлюднила прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

    У прес-службі уточнили, що станом на 14 листопада серед заходів, покликаних забезпечувати угруповання Збройних сил РФ на території Сирії, були:

    перельоти військово-транспортних літаків Ан-124 та Іл-76 до авіабази Хмеймім;
    перехід великого десантного корабля "Саратов" (на верхній палубі судна розміщено автомобільну техніку під маскувальною сіткою та контейнери. За своїми технічними характеристиками корабель може перевозити в різних варіантах: 313 морських піхотинців та сім танків з екіпажами; 440 морських піхотинців; 20 танків з екіпажами; 45 ББМ; 50 вантажних автомобілів; 1000 тонн вантажу) Чорноморського флоту до узбережжя Сирії. На борту корабля перебуває інженерно-саперний підрозділ зі складу 268 артилерійського полку (Тоцьке) Центрального військового округу.

    У ГУР також повідомили, що впродовж 11-12 листопада російські військові літаки здійснили 107 вильотів і завдали ракетно-бомбових ударів по 289 об'єктах у провінціях Алеппо, Дамаск, Дераа, Дейр Ез-Зор, Ідліб, Латакія, Хама та Хомс.

    Крім того, протягом доби основні зусилля війська Башара Асада зосередили на розблокуванні стратегічної автомагістралі Дамаск-Алеппо в районі міста Ідліб. Вони встановили контроль над населеними пунктами Аль-Фуах та Кефарі (провінція Ідліб).

    Як сьогодні стало відомо, урядові війська сирійського президента Башара Асада за підтримки авіації російських ВПС 15 жовтня атакували північні околиці міста Хомс, який контролюється поміркованою опозицією, повідомляє Reuters. Російські винищувачі завдали ударів по цілях у місті Талібеш, а також по селищам, які знаходяться в декількох милях на північ від Хомса.

    В наземній операції беруть участь сирійські військові, а також бойовики ліванського Хезболли. Директор Сирійскої обсерваторії з прав людини Рамі Абдурахман повідомив про загибель шести повстанців і двох мирних жителів. Державне телебачення Сирії оголосило про початок операції в сільській місцевості на північ від Хомса після "масованих авіаційних ударів і артилерійського обстрілу терористичних угруповань та їх баз".

    Метою операції є взяття під контроль урядовими військами територій в районах населених пунктів Хама, Ідліб і Латакія, які контролюються сирійської опозицією.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору