ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

ЄС готовий запровадити зону вільної торгівлі з Україною з 1 січня 2016 року

    24 квітня 2024 середа
    74 переглядів
    Україна - ЄС. "З нового року починаємо!"

    Європейський Союз повідомив владу України про завершення всіх процедур для запуску зони вільної торгівлі (ЗВТ) з 1 січня 2016 року, заявив президент України Петро Порошенко.

    «Щойно ЄС повідомив про свою готовність до зони вільної торгівлі з Україною з 1 січня 2016. До нас надійшла нота Ради ЄС про завершення всіх процедур для запуску ЗВТ. Тепер жодних перешкод немає. З нового року починаємо!» – написав Порошенко у вівторок, 17 листопада, у Facebook

    Створення ЗВТ з країнами Євросоюзу є одним з ключових напрямів зовнішньої політики української влади. Росія, зі свого боку, вважає, що створення такої зони може негативно вплинути на її економіку.

    Зараз РФ, Україна і ЄС ведуть тристоронні консультації для врегулювання спірних питань. Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв нещодавно нагадав Україні і Молдові про неможливість брати участь одночасно в двох зонах вільної торгівлі – з Євросоюзом та СНД.

    Нагадаємо, Угода про зону вільної торгівлі є невід'ємною складовою Угоди про асоціацію, яку Україна і ЄС підписали 27 червня 2014 року. Політична частина угоди вже діє з початку 2015 року в режимі часткового застосування ще до завершення ратифікації всіма сторонами. Економічна частина передбачає створення зони вільної торгівлі, однак її імплементацію відтермінували до 1 січня 2016 року.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору