ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сьогодні Кабмін ліквідував ДАІ і МРЕВ

    19 квітня 2024 п'ятниця
    77 переглядів
    Це вже історія

    Сьогодні, 18 листопада, в Україні були ліквідовані Державна автомобільна інспекція (ДАІ) і Міжрайонний реєстраційно-екзаменаційний відділ Державної інспекції безпеки дорожнього руху (МРЕВ). Про це під час засідання уряду заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.



    «Сьогодні ми ліквідували ДАІ, сьогодні ми ліквідували МРЕВ, сьогодні ми за рахунок процедур у новій структурі готові повністю змінити механізм і таким чином «засудити» сьогодні довідки і рахунки і побажати їм стати історією», — заявив Аваков



    За його словами, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк сьогодні вже підписав відповідне доручення. Як уточнив Аваков, Кабмін за пропозицією МВС анулював необхідність оформлення довідок-рахунків при купівлі та продажу автомобілів.



    «Ми пропонуємо рішенням Кабінету міністрів повністю перекроїти процедуру, щоб будь-хто прийшов зі своєю машиною і покупцем оформив право передачі за столом за 10 хвилин, пред’явивши тільки документи, без довідки-рахунку», — сказав глава МВС.


    Наводимо дещо про функції ліквідованих установ.

    Відеонагляд, фіксація порушень та штрафи

    Порушення на дорогах фіксуватимуть не лише працівники поліції, а й технічні засоби для фотозйомки або відеозапису в автоматичному режимі (де встановлять камери фіксації, ще невідомо). Повідомлення про порушення ПДР, які були зафіксовані в автоматичному режимі, протягом 3 днів надсилатиметься водію поштою, телефоном або на електронну адресу – якщо водій зареєструється на відповідному сайті.
    Штраф за порушення, зафіксоване в автоматичному режимі, слід сплатити протягом одного місяця або оскаржити впродовж 10 днів, інакше доведеться платити вдвічі більше. Відомо також, що сума штрафу зменшиться на 50 %, якщо порушник сплатить його протягом 5 днів. У разі несплати штрафу протягом тридцяти днів від дня вручення постанови стягується пеня у подвійному розмірі штрафу. Якщо ж водій не сплатить штраф і пеню протягом тридцяти днів від дня виникнення підстав для її стягнення, відповідна постанова підлягає примусовому виконанню.
    Відповідно до закону: «Примусове виконання постанови про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху не звільняє від сплати пені».

    Система балів та «права» евакуаторів

    Згідно з Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху», кожному громадянину, який має право керування транспортним засобом, щороку з початку року (чи дня отримання права керування транспортним засобом) і до кінця року нараховується 150 балів.

    У разі фіксації правопорушення в автоматичному режимі вираховується кількість штрафних балів, передбачених відповідною статтею Кодексу України про адміністративні правопорушення.
    Розрахунок балами діє лише за умови фото- й відеофіксації. У разі, якщо порушника зупинив поліцейський, розрахунок баловими накопиченнями не дозволяється. Балами можна розрахуватися за всі порушення, які зафіксовані в автоматичному режимі спеціальними технічними засобами.

    Евакуатори ж матимуть право забирати на штрафмайданчик автомобілі лише тоді, коли розміщення затриманого транспортного засобу суттєво перешкоджає дорожньому руху.
    До переліку порушень, за які можна розрахуватися балами, входять усі ті, що зафіксовані в автоматичному режимі.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору