ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Уряд підвищив податки для українських олігархів

    23 квітня 2024 вівторок
    77 переглядів
    Олігархи стануть біднішими

    Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що уряду вдалося збалансувати бюджет і підвищити податки для українських олігархів. Про це повідомив А.Яценюк в інтерв'ю "Фокусу".

    "В країні не було чим платити зарплати і пенсії. У нас було 108 тис. гривень на єдиному казначейському рахунку, а сьогодні в країні 100 млрд гривень. В українських сховищах було 6 млрд куб. м газу, опалювати було нічим. Ми почали купувати газ у країн-членів ЄС. Ціна газу з 500 доларів за тис. кубів знизилася до 250 доларів. В тому числі завдяки тому, що ми подали позов проти російського Газпрому і підписали трьохсторонню угоду з нашими європейськими партнерами", - сказав А.Яценюк.

    Прем’єр також відмітив, що уряд збалансував бюджет і підвищив податки для українських олігархів.

    "Вперше за п'ятнадцять років ми підвищили ренту на видобуток корисних копалин. І це зачепило Ріната Ахметова, Ігоря Коломойського, Дмитра Фірташа", - повідомив А.Яценюк.

    Прем’єр-міністр зазначив, що золотовалютні резерви складали менше 6 млрд доларів, а зараз складають 13 млрд доларів.
    Він додав, що уряд "ввів жорсткі заходи економії, але без затримок виплачуються пенсі і зарплати і навіть знайшли ресурс, щоб підвищити їх на 13% і 19% відповідно".

    Що стосується дерегуляції, то А.Яценюк відмітив, що вполовину скорочено кількість перевіряючи органів, ліцензій, сертифікатів й інших документів, а також навели лад в адмініструванні НДС.

    "Дефолт, який нам усі пророкували, так і не відбувся. Ми списали 3 млрд доларів боргів, а виплату ще 15 млрд долорів відстрочили", - заявив А.Яценюк.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору