ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Жах! Кожна четверта дівчинка в Україні зазнає сексуального насилля - уповноважений в прав дитини

    28 березня 2024 четвер
    85 переглядів
    Просто жахлива статистика

    В Україні кожна четверта дівчинка і кожен шостий хлопчик у віці до 18 років зазнавали сексуального насильства. Про це розповів уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба.


    Згідно з даними Уповноваженого, кожна четверта дівчинка і кожен шостий хлопчик у віці до 18 років зазнавали сексуального насильства.


    “Це вражаючі цифри, бо це досить велика кількість дітей. Бо якщо ми маємо сьогодні 7,5 млн дітей. Ось і порахуйте - це 1,5 мільйона дітей, які зазнавали різних видів сексуального насильства”, - повідомив М.Кулеба.


    За словами М.Кулеби, сексуальне насильство це не тільки зґвалтування.



    “Це може бути і доторкання статевих органів, і фотографування, і відео. Це навіть, коли діти підглядають один за одним, або дорослі за дитиною. Це також є сексуальне насильство. Саме про це сьогодні мають дорослі казати дітям – “тебе ніхто не має права чіпати, ти нікому не маєш права давати фотографувати себе, тебе ніхто не має права фотографувати, ти не повинен себе фотографувати і розповсюджувати через мережу Інтернет або іншим способом”. Вчителі мають говорити про це з дітьми. Ця інформація має бути поширена максимально, аби запобігти таким злочинам”, - наголосив М.Кулеба.

    М.Кулеба підкреслив, що ті діти, які зазнають насильства, стають агресивними і чинять насильство над іншими. Також вони можуть замикатися в собі і навіть закінчувати життя самогубством.


    Як вже повідомлялося, сексуальне насильство у 65% випадків скоюється за місцем проживання дитини-жертви.


    Про це під час круглого столу повідомив начальник відділу ювенальної превенції департаменту превентивної діяльності Національної поліції МВС України Володимир Згодько.


    Лише у 17% випадках насильство над дітьми чинили незнайомі особи. У 25% випадках це були батьки або ж особи, які їх замінюють.


    В.Згодько також повідомив, що за 10 місяців 2015 року від злочинів проти статевої свободи та недоторканності в Україні потерпіла 221 дитина.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору