ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті, проблемами учасників АТО та ветеранів війни займатиметься спеціально створена держслужба

    25 квітня 2024 четвер
    94 переглядів
    23 листопада було представлено роботу сектору

    23 листопада було представлено роботу сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО в Закарпатській області.

    Роботу розпочато в жовтні цього року, задіяно 16 громадських організацій. Загалом 2015-го започатковано діяльність секторів у всіх областях.


    Задля ефективності роботи запроваджено гарячі телефонні лінії. Організація звертає особливу увагу на такі напрями діяльності, як: санаторно-курортне лікування, психологічна реабілітація, соціально-психологічна адаптація, технічна реабілітація учасників АТО, надання освітніх послуг, поховання тощо. Слід відзначити, що всі ці програми реально працюють.


    «Основна глобальна проблема, з якою ми зіштовхнулися під час роботи, – це незнання учасників АТО про всі пільги, що надаються державою, зокрема санаторно-курортне лікування, психологічна реабілітація й соціально-професійна орієнтація. Отримати ці послуги можна без зайвого клопоту. Але проблемою, на наш погляд, є те, що санаторно-курортної реабілітації немає на території Закарпаття, а тільки в інших областях. Чомусь наші санаторії не відгукнулися на пропозицію. Сподіваємося, при оголошенні тендеру на 2016 рік ситуація зміниться», – пояснює Сергій Кузнєв.


    «Проте найважливіше на сьогодні – це проводити роботу з тими, хто повертається з АТО. Нині офіційно на обліку в Закарпатській області перебуває близько 2 900 учасників бойових дій, які вже мають посвідчення, а загалом цифра наближається до 5 000 осіб, – коментує Іван Балашов. – Ми хочемо відпрацювати взаємодію з організаціями районів для того, щоб сектор міг оперативно доводити до відома голів громадських організацій інформацію про зміни та доповнення. Це стосується й пільг, житла, землі тощо»

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору