ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Курс валют на середу 25.11.2015 (+ новини економіки)

    18 квітня 2024 четвер
    29 переглядів
    курс валют 25.11.2015

    Ціни на продукти харчування в Україні залежатимуть від коливання курсу, – експерт


    Динаміка цін на продовольство в Україні може суттєво змінитися у зв’язку із появою негативних трендів позаекономічного характеру.


    Станом на сьогоднішній день спостерігається подорожчання товарів продовольчої групи. Розвиток тенденції підвищення цін на продукти харчування найближчим часом залежатиме від макроекономічних показників, перш за все – від курсової динаміки.


    Про це повідомив економічний експерт Ярослав Жаліло.


    «Сьогодні спостерігається подорожчання товарів продовольчої групи. Власне кажучи, це ті ціни, які уже включають в себе інфляційні та девальваційні очікування цього ринку. Чергові хвилі подорожчання і закладання нових цін мають відбуватися саме у цей осінній період. Власне, це ми зараз і спостерігаємо. Чи розвиватиметься ця тенденція – залежить від макроекономічних параметрів, перш за все, – від курсової динаміки. Якщо все-таки стабільність курсова збережеться і ті коливання, які ми зараз маємо, будуть максимальними, якщо не буде подальшої девальвації то, я думаю, що надалі цей чинник він вже не впливатиме суттєво на динаміку і ціни продовольства до осені наступного року будуть відносно стабільними», – сказав він.


    «Звичайно, що можуть виникнути негативні тренди позаекономічного характеру, які спрогнозувати важко. Насамперед, це внутрішня політична нестабільність. Ми бачимо, що зараз вона зберігається в країні у прихованому характері. Якщо справдяться прогнози деяких політологів, які говорять, що навесні можуть бути додаткові протести, сплески і дестабілізація політичної ситуації – то тоді, звичайно що, це зможе підірвати стабільність. По-друге, це – воєнний чинник, ситуація на Сході країни. Це те, що ми зараз маємо у вигляді відносно придушеного конфлікту», – сказав він.


    «Обмежувачем цінового зростання буде купівельна спроможність населення, яка, в принципі, залишається вельми слабкою. Особливо зараз, в зимовий період, її обмеження пов’язані із тим, що значні кошти населення сплачуватиме за комунальні послуги, за опалення. Тому тут споживчий попит не є драйвером зростання цін», – сказав він.


    «Виходячи із тих заявок, які сьогодні робить уряд щодо бюджетної політики наступного року. Мова йде про планомірне підвищення соціальних стандартів. Я думаю, що таким воно і буде. Тому тут, з точки зору попиту, особливих поштовхів не очікуватиметься. Що відбуватися восени наступного року – покажуть два основних чинники: ситуація з врожаєм і ті очікування, які на той період формуватимуться. Тобто, наскільки буде впевненість у стабільності національної економіки, як розвиватиметься ситуація у кредитній та валютній сферах. Тобто, я прогнозує відносну стабільність до осені наступного року. А от осінь далі демонструватиме якісь зміни в залежності від наявності вищеназваних чинників», – сказав він.



    kurs_25.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору