ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті через халатність лікарів померла жінка з немовлям

    16 квітня 2024 вівторок
    76 переглядів
    Лікують чи вбивають?

    Прокуратурою Свалявського району за фактом смерті вагітної жінки розпочате кримінальне провадження за ч.1 ст.140 КК України (неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником)

    Як повідомив прокурор Свалявського району Віталій Свистак, 32 – річна вагітна жінка протягом доби перебувала у Свалявській ЦРЛ, проте через можливе неналежне виконання професійних обов’язків медичними працівниками лікарні жінка та її ненароджена дитинка померли, пише Відділ організації прийому громадян, розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю прокуратури Закарпатської області. Наразі триває досудове розслідування.

    Як стало відомо, 32-річна Мар’яна Мурашко з села Березники Свалявського району померла на лікарському столі 20 листопада. Про деталі трагедії у спеціальному коментарі кореспонденту розповіла сусідка і хрещена матір сина покійної Марина Грабар. - Вона поступила у гінекологічне відділення з сильними болями у животі у частим блюванням 19 листопада близько 13-ої години. Черговий лікар оглянув хвору і сказав, що пологів не буде, після чого призначив якісь обезболюючі уколи і все. Хворій ніхто навіть не зробив УЗД, щоб дізнатися причину болю. Потім на зміну прийшла інша лікарка, але вона теж нічого не робила, щоб врятувати вагітну. Жінка благала, щоб їй допомогли, бо болі були жахливі. Коли жінка була вже в дуже тяжкому стані лікарі почали щось робити. Взявши кров на аналізи, побачили, що гемоглобін був на позначці 30, артеріальний тиск теж падав. Вагітну перевезли у реанімаційне відділення, але вагітна померла на операційному столі, - розповіла Марина Грабар. За словами жінки, кесарів розтин покійній Мар’яні Мурашко робили навіть без наркозу, але дитинка на той момент була вже мертвою. 20 листопада о 3:30 годині жінка, яка була на 33 тижні вагітності, померла. У свідоцтві про смерть вказана причина – розрив селезінки внаслідок удару. Але чоловік покійної переконує, що дружина перед тим не падала. - Через халатність лікарів залишився напівсиротою 9-річний хлопчик, - додала хрещена.


    zhin_2.jpg


    zhin1.jpg


    zhin3.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости