ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Коментарі Путіна про збитий турками російський винищувач СУ-24 (ВІДЕО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    36 переглядів
    Це ніж у спину!

    Президент Росії Володимир Путін назвав збиття російського бомбардувальника на турецько-сирійському кордоні "ножем у спину від поплічників терористів", - передає ВВС.

    "Ми завжди ставилися до Туреччини не просто як до близького сусіда, а як до дружньої держави. Не знаю, кому було потрібно те, що сталося сьогодні, у всякому разі не нам", - заявив він телеканалу "Россия 24", який належить державі.
    Російський лідер додав, що інцидент матиме серйозні наслідки для російсько-турецьких відносин.


    "Замість того, щоб негайно налагодити з нами необхідний контакт, наскільки нам відомо, турецька сторона звернулася до своїх партнерів у НАТО для обговорення цього питання, як ніби це ми збили їхній літак, а не вони наш", - також завив Володимир Путін.


    Російський військовий літак збили неподалік турецько-сирійського кордону 24 листопада. У міноборони Росії заявили, що Су-24 весь час залишався над територією Сирії. Туреччина стверджує, що літак порушив її повітряний простір та проігнорував 10 попереджень, зроблених упродовж 5 хвилин.

    У свою чергу, як вважає експерт, збитий турецькими військовими російський літак навряд чи призведе до відкритого конфлікту між Росією й Туреччиною, вважає близький до Кремля політолог Сергій Марков. Москва не бажає загострювати відносини з Анкарою як членом НАТО, проте хоче, аби турки визнали небажаність таких інцидентів. РФ була цілком задоволеною публічним вибаченням, припускає експерт.


    Про це Марков написав у соцмережі, передає новину «Преса України».


    «Росія поводить себе стримано, тому що Росія не захоче вступати у відкриту військову конфронтацію з військовою машиною НАТО. Найбільш ймовірно, що Росія визнає, що літак до того, як був збитий, кілька разів порушив повітряний простір Туреччини», - зазначив він.


    Такий крок російської сторони може пом'якшити ситуацію, переконаний Марков, проте США будуть підштовхувати Туреччину на жорстку позицію щодо Росії.


    «Але чи захоче Туреччина пом'якшити конфлікт з Росією? Найкраща поведінка Туреччини, вибачитися за збитий літак. Росія вдовольнилася б. Але Туреччина вже зробила стільки помилок у зовнішній політиці за останні роки, що виникають сумніви, чи зможе Туреччина піти по м'якому шляху», - додав російський політолог.


    24 листопада турецькі військові застосували вогонь проти російського військового літака на кордоні між Туреччиною і Сирією. Винищувач ВКС РФ порушив турецький повітряний простір, заявили в Анкарі. Разом з тим, Москва запевняє, що порушення не було. Одного з пілотів збитого судна затримали, другий - загинув.


    Днями МЗС Туреччини викликало російського посла і висловило протест через бомбардування літаками ВКС РФ туркоманських поселень на півночі Сирії.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости