ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Депутати Угорського парламенту прибули на Закарпаття із ознайомчою поїздкою

    19 квітня 2024 п'ятниця
    88 переглядів
    Знайомство угорських парламентарів із Закарпаттям

    Група депутатів Угорського парламенту прибула на Закарпаття з ознайомчою поїздкою. Делегацію очолює голова Комітету з питань національного єднання Кароль Панцил.

    Гості відвідали угоромовні та школи, де угорську вивчають як другу іноземну мову в Ужгороді, Берегові, Хусті. У місті над Веркею учням ЗОШ №7, де в основному навчаються діти з ромських сімей, парламентарі подарували сучасні проектор та інтерактивну дошку. Голова фракції УМДС-КМКС у Берегівській міській раді Кароліна Дорчі та секретар з економічних питань обласної організації КМКС Андраш Мештер інформували депутатів про ситуацію в регіоні, результати місцевих виборів.


    “Надзвичайно важливо, що представники угорської громади краю ввійшли до складу багатьох місцевих органів самоврядування,- наголосив Кароль Панцил.- Здобутки закарпатських угорців на цій ниві можуть слугувати хорошим прикладом для наших співвітчизників з Румунії, Словаччини, Воєводини.”


    Голова Комітету підтвердив, що Угорщина й надалі надаватиме посильну допомогу угорцям краю у всіх без винятку сферах. Проте, на думку високо посадовця, ця діяльність потребує більш чіткої координації.


    Члени делегації оглянули також новий корпус Закарпатського угорського інституту, мали розмову із президентом вишу, депутатом обласної ради Ілдікою Орос.


    У поїздці по Закарпаттю угорських парламентарів супроводжував Генеральний консул Угорщини в Берегові Ендре Саліпскі.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору