ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Новий Бескидський тунель буде одним з найдовших в Україні – 1822 метри (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    62 переглядів
    Через два роки крізь Бескидський тунель вже мають їздити потяги.

    Вчора, 27 листопада, закарпатським журналістам показали, як проходить будівництво наймасштабнішого транспортного інфраструктурного об'єкту України – Бескидського тунелю.

    Будівництво триває вже два роки, ще через два – крізь тунель вже мають їздити потяги. Проходження хребта йде збоку Львівської області, а вийде прохід на Закарпатті: карпатський вододільний хребет є природним кордоном двох областей. Як відзначив керівник проекту будівництва Бескидського тунелю Анатолій Ланін, діючий старий тунель, який знаходиться за 30 метрів від нового, наразі перебуває в аварійному стані, що й не дивно – споруда служить вже 129 років. В зимовий час він обростає великою кількість льоду, який доводиться регулярно зчищати. До того ж, пропускна здатність старого тунелю – недостатня, позаяк у ньому проходить тільки одна колія. Тож потяги не мають можливості в ньому роз'їхатися. В новому ж буде прокладено два шляхи. Наразі ж діючий Бескидський тунель є єдиним вузьким місцем на шляху V Пан'європейського транспортного коридору, який сполучає Трієст (Італія) зі Львовом.
    Загальна вартість проекту будівництва Бескидського тунелю – 102 мільйони євро. Фінансування відбувається за участі ЄБРР та Укрзалізниці. Роботи з його прокладання тривають цілодобово в чотири зміни: для цього працівникам на місці облаштовані всі умови проживання. Працює на об'єкті близько 300 фахівців різного профілю.
    Новий Бескидський тунель буде одним з найдовших в Україні – 1822 метри. Наразі ж до виходу на Закарпатському боці залишилося пройти 71 метр, які планують пробити у грудні цього року. Як пояснюють фахівці, це один з найскладніших етапів роботи. До того ж, через те, що будівництво об'єкту проходить в безпосередній близькості від діючого тунелю – це вносить свої корективи в роботу. Для того, аби не порушити цілісність старого тунелю доводиться працювати майже ювелірно.
    Зі слів Олександра Папога представника австрійської фірми, яка контролює хід робіт та власне бере участь у процесі, будівництво Бескидського тунелю проводять за новоавстрійським методом, який використовується в Україні вперше. Тунель складається з двох частин: верхньої – калоти та нижньої – штроси. По суті калота складає дві третини поперечного перерізу тунелю, а нижня частина – штроса – одну. Наразі закінчують роботи саме в калоті. Спочатку підривають гірський масив, далі відбувається відкатка породи, а одразу потому укріплення тунелю металічними акрами та бетоном. Після кожного такого циклу в гору заглиблюються на 3 метри. За раз використовують до 400 кілограм вибухівки, а власне вибухи відбуваються кілька разів на добу. Працюють під час "вікон" у графіку руху потягів, які забезпечує Укрзалізниця. До того ж, після кожного вибуху працівники залізниці перевіряють цілісність старого тунелю і тільки після цього у ньому поновлюється рух.
    Також у процесі будівництва в тунелі мають звести 49 ніш, 12 камер, а також три аварійні хідники, які будуть з'єднувати новий тунель зі старим на випадок аварійних ситуацій.
    Як відзначив Анатолій Ланін, згідно графіку тунель мають здати в експлуатацію в жовтні 2017-го року, але це вже повністю готовий об'єкт. А за 200 днів до закінчення будівництва підрядчик має передати об'єкт Укрзалізниці, для того, аби вони почали у ньому власні роботи. Зі слів фахівця, гарантія на об'єкт – 100 років.
    Лариса Романюк

    0_4662-1.jpg
    0_4662-2.jpg
    0_4662-3.jpg
    0_4662-4.jpg
    0_4662-5.jpg
    0_4662-6.jpg
    0_4662-7.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору