ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ветерани Ужгорода знову виявилися найсильнішими!

    19 квітня 2024 п'ятниця
    109 переглядів
    Протистояння ветеранів Мукачева та Ужгорода завершилось перемогою останніх.

    У футболі.

    Чергове фінальне протистояння ветеранів Мукачева та Ужгорода завершилось перемогою останніх.
    Проливний дощ, який не зупинявся цілий день, ускладнив дії обох команд на важкому газоні. Швидше вдалось призвичаїтись до таких умов гостям, які краще розпоряджались м’ячем, поступово просуваючись до воріт Янковича. Перший удар послідував після штрафного з 25 метрів від Грабара, та кіпер забрав круглого.

    Мукачівці після десятихвилинного мовчання сконструювали дуже гостру атаку. Гей прострілив з лівого краю і Товт мав можливість пробити воротаря з семи метрів та захисник нав’язав йому боротьбу і завадив завдати акцентованого удару.

    Не обійшлось і без травм. Валерій Цап у своїй штрафній намагаючись вибити м’яч головою отримав шипами в голову від суперника. Арбітр навіть не зупинив гру. Лише після апеляцій від гравців, Валерію, який стікав кров'ю, надали медичну допомогу. Варто зазначити, що постраждалий захисник незабаром повернувся на поле з перебинтованою головою.

    Гра проходила в помірному темпі, зважаючи на болотисте поле гравці намагались грати обережно. Після кутового ужгородців Скоблей пробив головою, але трохи не влучив у рамку. В середині першого тайму зелено-чорні втікли в контратаку два в три. Пфайфер побачивши, що голкіпер трохи вийшов з воріт, з 32 метрів вирішив закинути йому за комірець та за господарів зіграла поперечина.

    Підопічні Легези до перерви ще змусили попрацювати Васютика після удару Манчура з 14 метрів.

    На початку другої тридцятипятихвилинки знову мукачівці завдали небезпечного удару. Це Карібова вивели на ударну позицію та Вахтанг з 20 метрів пробив вище. А на 44-ій хвилині Стецо віддав на Баб'яка, який обігравши Маринця виходив віч-на-віч з кіпером та захисник обома руками завалив нападника Ужгорода на підступах до штрафної. За фол останньої надії Лялюк «винагородив» Маринця лише жовтою карткою. Удар зі стандарту від Тулайдана пройшов мимо воріт.

    До кінця гри були ще два спірні епізоди, коли захисники господарів не встигаючи на прудкими атакуючими гравцями суперника притримували їх та арбітр не вбачав порушення. Ближче до завершення основного часу Карпати сміливіше почали йти вперед. Ковтун пробивав з гострого кута, воротар відбив. Ще в одній ситуації Карібов вивів на ворота Ковтуна та Васютик скоротивши кут обстрілу відбив цей удар.

    Більше команди не спромоглися створити щось по-справжньому гостре. І знову повторяється сценарій минулорічного фіналу, де також завершили гру без голів.

    Розпочали серію післяматчевих пенальті ужгородці. Баб'як пробив точно 0:1. Дуднік не влучив у рамку. Іштван Пфайфер не зумів переграти воротаря. Віктор Гей своїм ударом зрівняв рахунок – 1:1. Грабар забиває – 1:2. Тіма теж пробиває кіпера 2:2. Пінковський забиває третій гол своєї команди 2:3. Удар Маринця Васютик відбиває у правому куті. Вирішальний постріл на рахунку капітана Ужгорода Тулайдана – 2:4.

    Ужгородські ветерани вдруге поспіль стають володарями кубку Закарпаття. Гравців Мукачева срібними медалями нагородив міський голова Ужгороду Богдан Андріїв та Віктор Запрутняк. Золоті нагороди переможці отримали з рук депутата міської ради Мукачева Олександра Ремеза та члена Виконкому ФФЗ Георгія Жбори. І головний приз змагань голова комітету ветеранів ФФЗ Василь Козик вручив капітану ФК Ужгород Тарасу Тулайдану.

    Арбітр – Михайло Лялюк
    Асистенти – Тарас Шопа, Михайло Полончак
    Делегат ФФЗ – Василь Козик

    м. Мукачево, стадіон СОК ДЮСШ, глядачів 50

    ФК «Карпати» Мукачево – ФК «Ужгород» 0:0 (по пен 2:4)

    Карпати: Михайло Янкович, Олександр Переста, Антон Свирида, Дмитро Дуднік, Антон Тіма, Василь Кубарич, Віктор Гей, Василь Маринець, Іван Манчур, Микола Тотв, Олександр Ціва.
    На заміну виходили: Вахтанг Карібов, Альберт Напуда, Василь Качур, Михайло Ковтун, Мирослав Гранило.
    Тренер – Іван Легеза.

    Ужгород: Володимир Васютик, Сергій Місяйло, Валерій Цап, Тарас Тулайдан, Роман Плиска, Василь Стецо, Олександр Грабар, Іштван Пфайфер, Олег Яворів, Олександр Когутич, Мирослав Баб'як.
    На заміну виходили: Вячеслав Пінковський, Василь Зубанич, Томаш Мітуля, Анатолій Скоблей, Сілард Феєш.
    Тренер – Петро Ряшко.

    Попередження: Маринець, 44, Напуда, 48 – Бабяк, 55, Грабар, 64.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору