ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як зміцнити імунітет і не хворіти (ВІДЕО)

    28 березня 2024 четвер
    67 переглядів
    Допоможе заняття спортом

    Нинішній період - найпідступніший через респіраторні інфекції. Що їсти й пити та якими вправами займатися, аби зміцнити імунітет і встояти перед грипом та застудою? Вовчий апетит, бажання натягнути на себе сто одежин та хронічне недосипання. Усе це ознаки того, що ваш організм прагне посиленої уваги напередодні зими. І починати треба зі спорту. Рустам відвідує спортзал уже 10 років. Займатися почав, щоб позбавитися зайвої ваги. Тішиться, що не закинув, бо тепер не знає, що таке грип чи ГРВІ. Каже, організм настільки звикає до фізичних навантажень і стресів, що встоює проти вірусу навіть тоді, коли довкола всі хворі. - Я став набагато рідше хворіти. Можливо, за рік раз якісь симптоми і проявляються, але я швидко входжу у форму, не розклеююся. Крім всього, це харчування, заняття спортом, баня, сауна. Кожен сам має обирати стосунки зі своїм здоров'ям і як його зміцнювати, - говорить він.
    Є міф, що спорт у осінньо-зимовий період провокує ще більше захворювань. Однак фітнес-тренер Олександр Козачок його спростовує. Каже, хворіють ті, хто не знає норми, або ж ті, хто при цьому не дбає про раціон харчування. - З настанням зимового періоду навпаки спортзал відвідувати потрібно і необхідно, тому що будь-яка фізична активність, будь-яке заняття спортом корисно, тому що організм працює, зміцнюється. Просто якщо ми тренуємося, потрібно приділяти більше уваги харчуванню, відновленню, - каже Олександр. В університеті харчових технологій переконують, у такий випробувальний для організму період саме час подавати до столу квашення та соління. У цих продуктах - найбільше вітаміну С. - Кожен споживач мусить знати, що при квашенні, солінні, мочінні зберігаються 90 і більше процентів вітаміну С. Зберігаються і інші вітаміни протягом 8 місяців, поки ми десь тримаємо цю продукцію в наших льохах, гаражах, на балконах, - говорить Галина Бандуренко, доцент технічних наук кафедри консервування.
    А тут чаклують над формулами оздоровчих продуктів. Кажуть, зараз організм потребує лише теплих напоїв. З додаванням малини, чорної смородини, бурштинової олії та кориці. - Можна зробити прекрасний чай із корицею, але пити його в прикуску з медом. Тому що додавати мед в гаряче - при сорока градусах починає руйнуватися ті корисні елементи, - розповідає Надія Івчук, доцент кафедри технології оздоровчих продуктів. Як приготувати енергетичний напій. Головні складові - це какао та молоко. Кориця - для стійкості до застуди. А про цілющість меду знають усі. Трохи чорного шоколаду - і напій буде ще більш поживним. У розігріте молоко додаємо всі інгредієнти, окрім меду. Ретельно змішуємо і доводимо до кипіння. За 7 хвилин напій готовий.
    Джерело: fakty.ictv.ua

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору