ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Народному вокальному ансамблю «Зустріч» - 25! (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    65 переглядів
    Талановитий спів самодіяльних артистів завжди радує душу і серце.

    Народний вокальний ансамбль «Зустріч» клубу села Чабанівка під керівництвом Марти Желізняк відсвяткував ювілей з нагоди 25 річчя від дня створення та підтвердження звання «народний аматорський колектив».

    Найпершим щиро привітав колектив начальник відділу культури Ужгородської райдержадміністрації Леонтій Ленарт, який вручив квіти та грамоти керівнику колективу Марті Желізняк та кожній учасниці колективу.
    В Чабанівку приїхали фахівці, обласне журі в складі – Мендель Світлани Василівни – головного спеціаліста управління культури облдержадміністрації (голова журі), Дрогальчук Ганни Василівни – директора оласного організаційного-методичного центру культури, Раца Віталія Юлійовича – зав. відділом обласного методично-організаційного центру для того, щоб гідно оцінити виступ вокального ансамблю на предмет підтвердження ним звання «народний» та привітати з ювілеєм.
    Відкрили ювілейний концерт учасники театрального дитячого колективу клубу села Чабанівка Таїсія Желізняк та Олег Лешко з уривком з казочки «Колобок». Далі на сцену вийшли ювіляри - співачки ансамблю, які щиро дарували глядачам закарпатські народні пісні «Пасло дівча пави», «Легіню пропавбись», в’язанку закарпатських народних пісень, «Марічка» - солістка Марія Лешко, словацька народна пісня «Кедь розквітне біла ружа», «Та все про Івнка», «Місяцю королю», гарно прозвучав дует у сладі Вікторії Тимко та Ольги Карпенко. Дебютувала юна солістка Олександра Варга з жартівливою піснею «Мала баба курку» - онучка солістки ансамблю Марії Лешко, отож розпочинається династія ансамблю.
    Приємним був виступ першого складу «Ужанки» - це народний колектив, в якому Марта Желізняк була учасницею 28 років поспіль. Народний вокальний ансамбль «Ужанка» працює при Ужгородському районному будинку культури, але вже в іншому складі. Тож цього дня зібрався колишній склад колективу, щоб привітати «Зустріч» з ювілеєм та виконати любимі твори для керівника ансамблю Марти Желізняк.
    Хореографічний колектив клубу вітав ювілярок танцями «Карічка», «Німецька полька» та танцем з іграшками.
    Сучасні пісні виконали шанувальники ансамблю Василь Клочуряк -працівник районного організаційно-методичного центру відділу культури, Віталій Горбач - студент Ужгородсько коледжу культури і мистецтв та колектив троїстих музик з Іршавщини.
    0_4743-.jpg
    На фінал прозвучала пісня «Любові щедрої криниця», яка спеціально написана для колективу Орійом Шипом.
    Талановитий спів самодіяльних артистів завжди радує душу і серце, приносить насолоду з вічно живим мистецтвом. Не раз і не два відзначалась висока виконавська майстерність самодіяльних артистів, які досягли висоти професіоналізму. Вокальний ансамбль «Зустріч» гідно витримав іспит на професійну зрілість і майстерність – всі члени журі проголосували за те, щоб підтвердити почесне звання «народний» та нагородили колектив грамотою та квітами.
    В приміщенні клубу було по домашньому затишно,тепло. Завдяки сільському голові Василю Чорнаку поміняно вікна, поставлено нову кафельну піч, нові двері, тобто створено всі умови для занять самодіяльних артистів та різноманітних гуртків.
    Олена Мешко, методист відділу культури Ужгородської райдержадміністрації

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору