ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ох, гранате, ти і фрукт!

    24 квітня 2024 середа
    59 переглядів
    Гранат - усім фруктам король!

    І сік, і плід, і листя, і засушена шкірка лікують більша ста недуг…

    У Берегові на ринку вже роками продають цю соковиту садовину з села Каракиней Сабирабадського району, що у далекому Азербайджані, – Мубарик Нурієв і Панах Абдуллаєв (на фото). Рекомендуючи покупцю продукцію (хурму в тому числі), чоловіки, які самі (власноруч) на своїй малій батьківщині вирощують ці чудо-плоди, наголошують, що іще навіть Авіценна говорив про корисні властивості граната. У його трактатах цей фрукт згадується понад 150 разів. Та, зрештою, існує безліч народних рецептів із використанням граната. А також хурми, що допомагає при сердечно-судинних недугах, і взагалі називають їжею Богів!
    Між іншим, попит на ці південно-кавказькі вітаміни повсякчас зростає, бо солодко-стиглі плоди мають багато фруктози і глюкози, їх радять споживати при малокрів‘ї тощо. А ще налиті соком зернятка розщеплюють холестерин, очищують кишечник від шлаків і токсинів, вже не кажучи про те, що цілющий сік помічний вагітним жінкам, молодим матерям. У чоловіків, які п‘ють гранатові напої, відвари, підвищуються потенція. Їх більше тягне до жінок. Налагоджується гармонія сімейного життя. Словом, гранати діють подібно віагрі!
    Репрезентуючи ці гранатові та плоди хурми, які на території колишнього СРСР і насправді достигають тільки в Азербайджані, акцентується, що вони корисні при інших недугах. Гранат – це король усіх фруктів, знахідка для вегетаріанців, він полегшує кашель, впливає на розумову діяльність і покращує пам‘ять, виводить з організму радіонукліди, помічний при цукровому діабеті тощо. А засушена шкірка граната – унікальний протиглисний засіб.
    Отже, придбавши три плоди гранату (звісно, недешево, але благо, що можна поторгуватися), я ощасливив свою чарівну невісточку Мироську, яка щойно пішла в декретну відпустку. Нехай дегустує-куштує цей унікальний плід, назва якому гранат! Ох, гранате, ти і фрукт!
    Михайло ПАПІШ, журналіст із Берегова

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору