ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Контрольна закупка в інтернет-магазині з "сюрпризом"!

    28 березня 2024 четвер
    44 переглядів
    Придбані в інтернеті міндобрива виявилися алкоголем

    Мінеральні добрива виявилися алкоголем.

    Громадяни Закарпаття стурбовані випадками торгівлі алкогольними напоями без ліцензії, відповідного маркування та акцизних марок встановленого зразка, зокрема, і через мережу Інтернет.
    Днями виявити порушення у сфері обігу алкогольних напоїв працівникам відділу фактичних перевірок ГУ ДФС у Закарпатській області допоміг лист від жительки краю, який надійшов до відомства. Зокрема, в листі йшлося про те, що замовивши алкогольний напій через інтернет-магазин, та отримавши його в одному з підприємств, яке надає послуги експрес-доставки, громадянка не виявила на товарі акцизну марку встановленого зразка.
    З метою перевірки вищевказаної інформації, працівники відділу фактичних перевірок замовили через мережу Інтернет горілку, ємністю 3 л. та міцністю 37,5% сп. Відтак, після надходження SMS-повідомлення про необхідність отримання у одному з відділень служби експрес-доставки алкогольної продукції, на підставі Податкового кодексу України, була розпочата фактична перевірка.
    Перед початком перевірки було проведено контрольно-розрахункову операцію, під час якої у відділенні експрес-доставки була отримана посилка. Працівник відділення отримав кошти за послуги перевезення та, зокрема, сам товар. Однак, на експрес-накладній назва товару була зазначена як міндобриво, а в результаті відкриття пакунку виявилось, що там знаходиться замовлений алкогольний напій без акцизної марки.
    Таким чином, перевіркою встановлено порушення норм ст. 226.11 Податкового Кодексу України щодо зберігання, транспортування не маркованих в установленому порядку алкогольних напоїв та ст.11 Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».
    Фахівці Головного управління ДФС у Закарпатській області наголошують, що купуючи алкогольні напої через Інтернет, слід бути пильними, звертати увагу на ціну, акцизну марку встановленого зразка та відповідного маркування, адже громадяни, насамперед, ризикують своїм здоров’ям.
    Варто зазначити, що при порушенні вказаного вище Закону України №481, до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів. Зокрема, при виробництві, зберіганні, транспортуванні, реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв чи тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку штрафна санкція складатиме не менше 17 000 грн.
    Нагадаємо, що відповідно до чинного податкового законодавства, торгівля алкогольними напоями повинна здійснюватися відповідно до правил, які, зокрема, передбачають наявність торговельних та складських приміщень для здійснення реалізації таких виробів. Тож суб’єкт господарської діяльності не має права займатись торгівлею алкогольними напоями через інтернет-магазин.
    Відділ комунікацій Головного управління
    ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору