ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Тіло вбитого в Росії шістнадцятирічного закарпатця віддали батькам

    29 березня 2024 п'ятниця
    84 переглядів
    Віталій планував, що ще повернеться додому.

    Батьки отримали тіло українського підлітка Віталія Попа, по-звірячому вбитого на Кубані в Росії.
    Про це розповів "Укрінформу" адвокат Олександр Попков.

    "Сьогодні батькам віддали тіло загиблого Віталія Попа. Його вже повезли на похорон в Україну", – повідомив він.
    Попков також розкрив деякі подробиці справи. Спочатку Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) Росії з цього приводу дала коментар, що, нібито, підлітки в колонії підняли бунт, який було придушено.


    Однак кубанські громадські діячі не повірили цим повідомленням і поїхали на місце розбиратися. З'ясування істинних обставин побиття семи новоприбулих ув'язнених тривало тиждень.


    Після цього ще якийсь час приховувалася інформація про громадянство Віталія Попа через побоювання міжнародного скандалу. Спочатку було відомо лише те, що у нього був сильний західно-український акцент.
    Коли знайшли батьків підлітка і підтвердилася інформація про українське громадянство, родичів умовляли не везти синове тіло в Україну, а тихо поховати на Кубані. Але батьки проявили наполегливість і домоглися свого.
    Як повідомлялося, 25 листопада у Білореченській виховної колонії на Кубані був по-звірячому вбитий український підліток Віталій Поп. Коли він з групою в сім осіб прибув для відбування терміну в колонії, всіх "новеньких" почали бити. Віталія били більше інших, в тому числі і через походження. Батьки півтора тижні домагалися того, щоб отримати тіло загиблого.
    Загиблий 16-річний Віталій Поп, як і його батько, був уродженцем с. Грушеве Тячівського району. П’ять років тому родина через повну відсутність роботи в селі переселилася в Росію, залишившись громадянами України. Віталій планував, що ще повернеться додому.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору